Ξαναρχίζουν τα φιλολογικά βραδινά στη βιβλιοθήκη της Πάτρας

Μετά τη διακοπή τους λόγω των θερινών διακοπών, ξαναρχίζουν τη Δευτέρα 7η Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. οι προγραμματισμένες νέες εκδηλώσεις της Εταιρείας Λογοτεχνών, τα γνωστά πλέον ανά Δευτέρα Φιλολογικά βραδινά, που γίνονται με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πολιτιστικός Τομέας του Δήμου Πατρέων στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της.

Συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ηρακλής Καλλέργης, με θέμα: «Ερωτόκριτος, Βιτσέντζου Κορνάρου».

Ακολούθως  στην εκδήλωση της επόμενης  Δευτέρας 14 Οκτωβρίου θα μιλήσει ο συμπολίτης φοιτητής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Λευτέρης Φράτης  με θέμα: «Ο Σικελιανός Αλληλογράφος:H «Δελφική Ιδέα» μέσα από την αλληλογραφία με την Εύα Πάλμερ Σικελιανού.»

Στις εκδηλώσεις  του Οκτωβρίου  θα μιλήσει ακόμη  η Δημοσιογράφος Χρυσή Κοσμάτου με θέμα «Γιώργος Σαραντάρης, Ποιητής-Στοχαστής της Γενιάς του ΄30 μαχητής του ΄40».

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει κυκλοφορήσει το συνολικό πρόγραμμα των Φιλολογικών Βραδινών για όλες τις σχετικές εκδηλώσεις ομιλιών και παρουσιάσεις  βιβλίων οι οποίες και    θα ολοκληρωθούν περί το τέλος του μηνός Μαΐου.

Τις ομιλίες θα  προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας , Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Η είσοδος για το κοινό  θα  είναι  πάντα ελεύθερη.