Με 3 Βραβεία στις αποσκευές του γύρισε από την Καρδίτσα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ενηλίκων της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»

Με 3 Βραβεία στις αποσκευές του γύρισε από την Καρδίτσα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ενηλίκων της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» (Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου), που έλαβε μέρος στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης, με την οργάνωση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλία, Δήμου Καρδίτσας, ΠΕΔ Θεσσαλίας και Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Οργανισμού, έλαβε μέρος με το έργο:  ΙΛΙΟΝ- «ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ», του Νίκου Γουσέτη, από τις «Ζακυνθινές ομιλίες» επί σκηνής και το οποίο αφορά σ’ ένα αθυρόστομο σατιρικό παραδοσιακό είδος  θεάτρου, εκ Ζακύνθου. Οι «Ομιλίες» γράφονταν και παίζονταν στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 17ου αιώνα (εποχή της Βενετοκρατίας), από ερασιτέχνες ηθοποιούς, που προέρχονταν από τις τάξεις του λαού.

Με ομόφωνη απόφαση της κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» βραβεύτηκε: α) με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης Παράστασης του Φεστιβάλ, β) με το ΠΡΩΤΟ Βραβείο εικαστικού συνόλου «Τάσος Ζωγράφος» και γ) με το Βραβείο μουσικού συνόλου.

Την κριτική Επιτροπή απετέλεσαν οι: Γιώργος Σουξές- ηθοποιός, σκηνοθέτης, Κάλλια Θεοδοσιάδη- χορογράφος, Νίκος Χατζήπαπας- σκηνοθέτης, Γεωργία Ζώη- ηθοποιός, τραγουδίστρια, αρχιτέκτων μηχανικός, πολεοδόμος και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος- συνθέτης.

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου

Επιμέλεια και Κατασκευή Κουστουμιών: Δημήτρης Ράπτης

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μαντολίνο, Γιώργος Παπαγεωργίου και Τέτη Ζέρβα. Ερμήνευσε: η Νάντια Ζέρβα.

Επί σκηνής:

Μενέλαος: Κώστας Οικονομόπουλος, Αγαμέμνων: Ιάσονας Πανέτας-Φελούρης, Κλυταιμνήστρα: Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, Αχιλλέας: Νίκος Σιατερλής, Πάρις: Βασίλης Τσαρουχάς, Ελένη: Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Χορός: Βασιλική Σιατερλή (κορυφαία), Μαριάννα Γεωργοπούλου, Ειρήνη Γκαϊτατζή, Χαρά Καραϊσκάκη, Ευαγγελία Κεφαλά, Αγγελική Λινάρδου, Εβελίνα Ντέκα, Ολυμπία Τασακοπούλου, Τρώας: Μιχάλης Τσακηρίδης, Αχαιός: Ηλίας Τσακηρίδης

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.

Με 3 Βραβεία στις αποσκευές του γύρισε από την Καρδίτσα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ενηλίκων της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»

GYMALL