Με "το μαγκαλάκι" και το "αχ τσιγγάνα".έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Πατρινό ρεμπέτη!(ΦΩΤΟ&VIDEO)
Τελευταία Ενημέρωση 17.32
Υπό τους ήχους μιας ορχήστρας με μπουζούκια και ούτι, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, οδηγήθηκε στην τελυταία του κατοικία, ο Μπάμπης Γκολές, συντροφιά με τα αγαπημένα του μουσικά όργανα και με τα τραγούδια "το μαγκαλάκι" που και το "αχ τσιγγάνα".
Προηγούμενη Ενημέρωση Δευτ 12/01/2015 09.36
Σήμερα στην Πάτρα στις 3 το μεσημέρι, θα ψαλλεί η νεκρώσιμη ακολουθία από τον Ιερό Ναό της Αγίας Αλεξιώτισσας Πάτρας, για τον μεγάλο Πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, που "έφυγε" την Κυρικαή, μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο όπου έδινε τη δική του μάχη, την οποία δυστυχώς δεν κέρδισε, βυθίζοντας στο πένθος την ευρύτερη περιοχή και τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Αρχική Ενημέρωση Κυρ 11/01/2015 20.15
Ένας αγαπημένος πατρινός καλλιτέχνης ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές, έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ήταν ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην Αχαική πρωτεύουσα, που το μεσημέρι της Δευτέρας θα τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία.
Ο Μπάμπης Γκολές αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι.
Είχε βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών και επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς τέτοιους δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνυπήρξε με το συγκρότημα "Τα παιδιά από την Πάτρα" στα πρώτα βήματα τους στον χώρο της μουσικής, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου που βρισκόταν στην περιοχή της Οβρυάς. Το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία «Τσάρκα στα παλιά».
Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους. Είχε ηχογραφήσει συνολικά περίπου 300 παλιά και νέα τραγούδια.