Μεγάλη προσέλευση στην "Ευγενία" του Αντώνη Σκιαθά

Ουκ ολίγοι φίλοι της ποίησης έδωσαν το παρών και μάλιστα με διάθεση γιορταστική στην νέα ποιητική συλλογή του Αντώνη Σκιαθά "Ευγενία". Η συγκεκριμένη πρώτη παρουσίαση της Ευγενίας σηματοδοτεί και την επιστροφή του Σκιαθά στα ποιητικά πράγματα της χώρας, μετά από ηθελημένη σιωπή.

Μετά από ένα θερμό καλωσόρισμα από τον Βασίλη Χατζηιακώβου – ιεράρχη των πολιτιστικών πεπραγμένων στο χώρο του Polis Art Café, η Αγγελική Διαβατοπούλου (δημοσιογράφος και παραγωγός στον 9,84) παρουσίασε τους ομιλητές: την Νένα Κοκκινάκη (συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας), τον Κώστα Κρεμμύδα (ποιητή και εκδότη του περιοδικού Μανδραγόρας) και τον Μάνο Στεφανίδη (Αναπλ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιστορικό Τέχνης).
Όλοι μίλησαν για την «Ευγενία» με όρους «υψηλής σύνθεσης και επικής σύλληψης», η οποία «συνομιλεί με τον χρόνο και την Ιστορία και ατενίζει θαρραλέα το μέλλον». Εξάλλου και στις εισηγήσεις, όπως αργότερα και στις απαγγελίες ο χώρος κατακλύστηκε από εμβληματικές παρουσίες που έτσι κι αλλιώς αποτελούν για την «Ευγενία», και κατ’ επέκταση για τον Αντώνη Σκιαθά, αξιακά ορόσημα και οδοδείκτες: ο Κάλβος, ο Εγγονόπουλος, ο Κακναβάτος και ο Καρούζος, αλλά και ο Λόρδος Βύρωνας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, η Άννα η Κομνηνή, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και ο Άρης Βελουχιώτης, σαν σύμβολα μιας σημαίνουσας
ζωντανής κληρονομιάς με την οποία ο Σκιαθάς εδραιώνει επί ίσοις όροις συνομιλία.