Καλάβρυτα: Εκθεση Κόμικς Oresteia Reversed

Η έκθεση Κόμικς Oresteia Reversed θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 26 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2020, ώρες 10.00-12.00 & 18.00-20.00, στο Πέτρινο, στα Καλάβρυτα.Συμμετέχουν22 σύγχρονοι καλλιτέχνες, από τους πλέον αναγνωρισμένους και από τους δυναμικά ανερχόμενους στο χώρο των κόμικς, που δημιούργησαν πρωτότυπες ιστορίες εμπνευσμένες από την τριλογία του Αισχύλου "Ορέστεια", δίνοντας έμφαση στις Ευμενίδες.
 

Οι ιστορίες τους επανεξετάζουν έννοιες όπως Δίκαιο, Δικαιοσύνη, Πόλις, Πολίτης, Αυτοδικία, Νέμεσις, Ύβρις, Δημοκρατία, Ισονομία και Ισοτιμία, Προσωπική και Συλλογική Ευθύνη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ρενέ Αγγελίδου (Fokshee), Δήμητρα Αδαμοπούλου, Δημήτρης Αναστασίου, Θωμάς Βαλιανάτος, BLEΣΣΕD, Γιάννης Γαλαίος, Γεωργία Ζάχαρη, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Θανάσης Καραμπάλιος, Θωμάς Κεφαλάς, Kristanz, Δέσποινα Μανώλαρου, Γιώργος Μικάλεφ, Mekl, ΜάριοςΜπόρας, No Budget Epics, Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου (Poisoner), Μιχάλης Σιγάλας, Στέλλα Στεργίου, Νίκος Τσουκνίδας-Μαρία Καραζάνου, Ρομπέρτα Γιαϊτζόγλου Watkinson.

Η έκθεση Oresteia Reversed αποτελεί μια από τις παράλληλες δράσεις του Θερινού Σχολείου που διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων–Σπήλαιο Λιμνών Καστριών με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Πρωτοπαρουσιάστηκε ως μέρος των δράσεων του ερευνητικού και καλλιτεχνικού προγράμματος Μεγάλες Αφηγήσεις-Η Επιστροφή το οποίο διερευνά τη συνάντηση της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας μετις Πολιτικές Επιστήμες.

Διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σεπτέμβριο του 2019, στο πλαίσιο του θεσμού "Αρχαίο Δράμα: Δια καλλιτεχνικές και Διεπιστημονικές προσεγγίσεις" και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Ε.Ε. μετά από ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.