Η διαφήμιση επιχείρησης σημαίνει αποβολή από τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού

Σχετικά με το φαινόμενο που παρατηρείται συχνά με πληρώματα, τα οποία διαφημίζουν προϊόντα ή εταιρείες στη στολή και στο άρμα τους κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» επισημαίνει ότι είναι σεβαστή η επιθυμία μελών των πληρωμάτων να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και σε αυτή την επιθυμία η Κοινωφελής Επιχείρηση θα στέκεται αρωγός και θερμός υποστηρικτής.

Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί να διαφημίζονται προϊόντα και επιχειρήσεις στις στολές, στα άρματα και στη γενικότερη εμφάνιση των πληρωμάτων στις παρελάσεις. Οποιαδήποτε τέτοια εμφάνιση δεν γίνεται σε συνεννόηση με την Κοινωφελή Επιχείρηση και απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό συμμετοχής πληρωμάτων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις («προϋποθέσεις σχετικά με το θέμα και την αμφίεση: να μην διαφημίζουν προϊόν ή υπηρεσία έμμεσα ή άμεσα»). Επίσης απαγορεύεται η διανομή εμπορικών προϊόντων από τα πληρώματα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», σε τέτοια περίπτωση δεν θα επιτραπεί η εμφάνιση του άρματος στις παρελάσεις.