Η έκθεση «Illusion» στα Παλαιά Σφαγεία

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι και την Δημοτική Πινακοθήκη, προχωρά από φέτος στην καθιέρωση μίας νέας ενότητας εικαστικών στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας με τίτλο «No Paper Limit».

 Για φέτος στο πλαίσιο αυτής της ενότητας έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία της έκθεσης «Illusion» με την συμμετοχή Ελλήνων και  Πολωνών Καλλιτεχνών.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί  στον ανακαινισμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων όπου θα εκτεθούν περισσότερα από 40 έργα και θα διαρκέσει  έως και την 31η Ιουλίου.

Η ιδέα του έργου “Paper No Limit” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 από τον δημιουργό του Janusz Jerzy Cywickii στην Πολωνία, στην Πινακοθήκη Sztuki Wspolczesnej στο Przemisl σε μία  μεγάλη διεθνή ομαδική έκθεση καλλιτεχνών (EAA).

Σε αυτό το πλαίσιο, η συγκεκριμένη Πινακοθήκη  πραγματοποίησε όχι μόνο διεθνείς εκθέσεις, αλλά και εθνικές ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Φινλανδία κ.λπ.

Η έκθεση αποτελείται από έργα καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ως βάση της δημιουργίας τους το χαρτί ως το κύριο και μοναδικό υλικό, σε διαφορετικές παραλλαγές και ερμηνείες.

Ως εκτύπωση (χαρακτική, λιθογραφία, λινό και ξυλογραφία  και μονοτυπία, γκραβούρα, κλπ.) καθώς και τυχόν μικτές τεχνικές  (μικτά μέσα), σκάλισμα, γλυπτική από χαρτί  ή εγκατάσταση με χρήση χαρτιού, κολλάζ και άλλες μεθόδους συνδυασμού διαφόρων τεχνικών.

Μεταξύ των Ελλήνων  καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι εικαστικοί που  δραστηριοποιούνται στην πόλη της Πάτρας ή κατάγονται από εδώ και είναι οι: Αναγνωστόπουλος Νίκος, Βάος Αντώνης,  Καρατζά Άννα, Μπαρμπαγιάννη Έλλη.