Εξαιρετική η πληρότητα στο 33ο Συμπόσιο ποίησης

Στη μνήμη της ποιήτριας Λύντιας Στεφάνου (1927-2013), μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης, η οποία πέθανε πριν από μερικούς μήνες, είναι αφιερωμένο το εφετινό 33ο Συμπόσιο Ποίησης στην Πάτρα. Με θέμα «Ποίηση και αλογία», θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από την Παρασκευή 5 Ιουλίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Οι κριτικοί Αλέξης Ζήρας και Γιώργος Αράγης θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο της Λύντιας Στεφάνου. Ποιήματά της θα διαβάσει ηΑσπασία Λυκουργιώτη.
Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι το φαινόμενο της αλογίας, νοηματικής και γλωσσικής, στην ποίηση, στην αρχαία ελληνική τραγωδία, στο δημοτικό τραγούδι, στην ποίηση για παιδιά, στη νεότερη ελληνική ποίηση ως τον υπερρεαλισμό και τη δεύτερη μεταπολεμική γενιά.
Από την πλευρά της ψυχανάλυσης την ποίηση θα εξετάσουν οι: Νάνος Βαλαωρίτης, ποιητής, ΚατερίναΣυνοδινού, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Λίζυ Τσιριμώκου, καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Συγκριτικής Γραμματολογίας ΑΠΘ, ΜαρίαΙατρού, επίκουρη καθηγήτρια τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ, Γιώργος Αράγης, κριτικός λογοτεχνίας-δοκιμιογράφος, Σάββας Μιχαήλ, δοκιμιογράφος κ.α.