Εβδομάδα αφιερωμένη στην Ποίηση από σήμερα στο Πολύεδρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται την 21η Μαρτίου,  στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, όλη την εβδομάδα, από σήμερα Δευτέρα έως και το Σάββατο 23/3 θα γίνουν δράσεις με άξονα την ποίηση.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, διαβάζουμε ποίηση, συζητάμε για την ποίηση και παρουσιάζουμε έργα ποιητών και εικαστικών με έμπνευση από την ποίηση.

Καθημερινά διαβάζουμε ποίηση 12:30 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή ποιητών και φίλων αναγνωστών. Θα διαβάσουν ποίηση από την αρχαιότητα, από την ελληνιστική εποχή, το Βυζάντιο, ποίηση των τροβαδούρων και νεώτερα ρεύματα. Ένα μικρό διάλλειμα στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 8 το βράδυ θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Εικονοποίηση»     και οι συμμετέχοντες ποιητές θα διαβάσουν ποίηση τους. Μια ομαδική εικαστική έκθεση με εικόνες και λέξεις με έμπνευση από την ποίηση, μια συνομιλία εικαστικών και ποιητών.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και δύο έργα οπτικής ποίησης του Μιχάλη Μήτρα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, του ποιητή που με τη δική του πρωτοβουλία, καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου ως η Γιορτή της Ποίησης.