Αφιέρωμα σε Ασιμο, Σιδηρόπουλο και Γώγου

Αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στις 21.00 στο Rock club Patras στην οδό Ερμού 127, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα με τίτλο «Αραχώβης 41».

Θα είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές Νικόλα Άσιμο και Παύλο Σιδηρόπουλο και στην ηθοποιό και ποιήτρια Κατερίνα Γώγου.

Και οι τρεις αγωνιστές μέσα από τους στίχους και τη μουσική τους, δίδαξαν ήθος, πολιτική αξιοπρέπεια και πάλεψαν για το δίκιο, την αγάπη και την ελευθερία.

Ο πρώτος, κάτοικος του θρυλικού ισογείου της οδού Αραχώβης, πιο παράξενος μιλούσε πολλές φορές σατυρικά, ο δεύτερος μιλούσε συχνά μέσω της αδυναμίας του που τελικά τον σκότωσε, η τρίτη που μιλούσε ανοιχτά, αιχμηρά χωρίς να φοβάται κανέναν.

Αυτοί οι τρεις θα συναντηθούν και πάλι, σε μία καλοστημένη μουσικοποιητική παράσταση.

Ένα αφιέρωμα, για τους αγαπημένους της πλατείας Εξαρχείων που τόσα χρόνια μετά, εμπνέουν τη νέα γενιά.

Ερμηνεύουν- παρουσιάζουν:

Αλίκη Ζωγράφου: Τραγούδι-απαγγελίες

Άλεξ Κρομ: Τραγούδι-απαγγελίες

Μανώλης Ρακιντζής: Ακουστική κιθάρα-τραγούδι

Παντελής Λεγάκης: Πιάνο

Γιώργος Μιγδάνης: Ηλεκτρική κιθάρα

Θοδωρής Χατζόπουλος: Κρουστά.

Είσοδος: 10 ευρώ.

Ο Νικόλας Άσιμος γνωστός από τραγούδια όπως ο «Μπαγάσας», έσβησε στα 39 του μόλις χρόνια, στις 17 Μαρτίου 1988, ενώ ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ερμηνευτής της υπέροχης μπαλάντας «Να μ’ αγαπάς», πέθανε στα 42 του, στις 6 Δεκεμβρίου 1990.

Τέλος η Κατερίνα Γώγου που είχε μία συγκλονιστική παρουσία στην ταινία «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσσιου το 1980, απεβίωσε στις 3 Οκτωβρίου 1993, στα Εξάρχεια, στα 53 της χρόνια.