Αναβίωση του πανάρχαιου ποντιακού εθίμου των "ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ"

Μέλη του Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Τετραλόφου  Κοζάνης, μετά από πρόσκληση του Σωματείου "Φάρος Ποντίων Πατρών" και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Π.Ε. Αχαΐας, θα αναβιώσουν το έθιμο στο κέντρο της πόλης. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον αύλειο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Ανδρέου Πατρών, στις 12.30 μμ και θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου, προτρέποντας όλη την τοπική κοινωνία να συμμετέχει σε ένα μοναδικό γλέντι.

Πάτρα: Αναβίωση του πανάρχαιου ποντιακού εθίμου των "Μωμογέρων"

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πομπή : αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών, Ρήγα Φεραίου, Παντανάσσης, Μαιζώνος (Δημαρχείο), Παντανάσσης, Ρήγα Φεραίου, Κολοκοτρώνη, Κορίνθου, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου, Πλατεία Γεωργίου.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου

Το γλέντι θα συνεχισθεί το ίδιο βράδυ, στις 8.30 μμ στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Εις το ΕΠΑΚΡΟΝ», στο Μιντιλόγλι Πατρών, με  πολύ και παραδοσιακή ποντιακή μουσική, τραγούδια και χορούς. Το ρυθμό στο γλέντι θα δώσουν οι εξαιρετικοί μουσικοί, που θα ταξιδέψουν από τον Τετράλοφο Κοζάνης, νέα παιδιά που διατηρούν και συνεχίζουν την παράδοση.   

Πάτρα: Αναβίωση του πανάρχαιου ποντιακού εθίμου των "Μωμογέρων"

Κρατήσεις  6974014206 (Ρεγγίνα Κυριαζή), 6977367487 (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος).