Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος στο Πολύεδρο

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 20:30 ανοίγει η έκθεση χειροποίητου κοσμήματος στο Πολύεδρο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 19 Ιουνίου. Η Αναστασία Ιωαννίδη θα πει:

"Στην εποχή της κρίσης επιμένουμε να είμαστε δημιουργικοί και επιμένουμε να ονειρευόμαστε! Σε μια ελεύθερη προσέγγιση της τεχνικής origami, το Paper Studio δουλεύει με ευτελή υλικά όπως είναι το χαρτί και πειραματίζεται με τρισδιάστατες φόρμες που αποκρυσταλλώνονται σε κοσμήματα και αξεσουάρ.

Πολλές φορές, οι χάρτινες αυτές μορφές συνδυάζονται με αντισυμβατικά υλικά όπως καθρέπτες, κεραμικά υλικά, vintage κουμπιά που "αλιεύονται" σε παλαιοπωλεία, κτλ.

Τα χαρτιά που χρησιμοποιούνται δεν είναι μόνο αυτά που θα βρει κανείς σε χαρτοπωλεία. Κυρίως επαναχρησιμοποιούνται χαρτιά από έντυπα και συσκευασίες. Πολύ συχνά, οι εικόνες και τα μοτίβα που επιλέγονται από αυτά, συντίθενται σε κολλάζ, και έπειτα διπλώνονται σε origami ώστε να πάρουν την τρισδιάστατη μορφή τους.

Χρησιμοποιούνται επίσης και χειροποίητα χαρτιά. Αυτά τα τελευταία φτιάχνονται από το φυτό Lokta στις τοπικές

κοινωνίες του Νεπάλ, και φτάνουν σε μας μέσω του Fair Trade

Τελευταία, στη γκάμα των υλικών του Paper Studio προστέθηκαν και αρκετά γιαπωνέζικα χαρτιά όπως τα Washi (επίσης

χειροποίητα) καθώς και κάποια που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν στην τελετή του τσαγιού. Στο τέλος της διαδικασίας, όλα τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ επικαλύπτονται είτε με υγρό γυαλί είτε με υποαλλεργικό βερνίκι, έτσι ώστε να γίνουν ανθεκτικά και εντελώς αδιάβροχα".