Έκθεση φωτογραφίας της Βιργινίας Φιλιππούση στο "Περί Τεχνών"

Η εικαστικός Βιργινία Φιλιππούση πραγματοποιεί την πρώτη ατομική της  έκθεση φωτογραφίας, στο «Περί Τεχνών» από τις 3 έως τις 24 Οκτωβρίου, όπου παρουσιάζει μία ενότητα έργων με αφορμή ένα σχέδιο του Λε Κορμπυζιέ του 1911 (στο οποίο απεικονίζονται τα βουνά που βρίσκονται απέναντι από την πόλη της Πάτρας).

Η ίδια πραγματοποιεί «το ταξίδι», όπου οι διαρκείς εναλλαγές της φύσης, η εγκατάλειψη, το φως και οι μνήμες είναι οι εικόνες εκείνες που συνθέτουν την έκθεση με τίτλο ″WANDERING″.

Μέρος των εσόδων που θα προκύψουν από την πώληση των έργων θα διατεθούν για τους σκοπούς της «Φλόγας – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Βιργινία Φιλιππούση γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη to 1958. Το 1964 ήρθε με τους γονείς της στην Αθήνα. Το 1982  ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά, Κ. Γραμματόπουλο, Β. Καζάκο, Γ. Παπαδάκη και Γ. Μόραλη.

Τα έτη 1985-2010 εργάστηκε ως  καθηγήτρια εικαστικών στη Μέση Εκπαίδευση. Τα τελευταία 10 χρόνια, μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Αθήνας και Πάτρας.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις όπου παρουσίασε έργα χαρακτικά και φωτογραφίες.