Έκθεση θρησκευτικού γραμματοσήμου στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πατρών

Σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στις 19.00 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Θρησκευτικού γραμματοσήμου με θέμα «Ιστορικοί Ναοί των Πατρών» στην αίθουσα των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών Πατρών στην οδό Δημητρίου Γούναρη και Νικήτα.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την Φιλοτελική Εταιρεία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων προς τιμή του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου, ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Ανδρέα, θα τελέσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Κατά την εκδήλωση θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ειδικού αναμνηστικού Λευκώματος (24 σελίδων) που ετοιμάστηκε, των 10 συλλεκτικών γραμματοσήμων για τον κάθε ιερό ναό που απαριθμείται και αναλύεται στο λεύκωμα καθώς και του συλλεκτικού φακέλου και της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας των ΕΛΤΑ που είναι αφιερωμένα στους δέκα ιστορικούς και περικαλλείς ναούς της πόλεως των Πατρών.

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει από τον πρωτοπρεσβύετρο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ιερέας στο ναό της Παντανάσσης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αναλάβει το γενικό συντονισμό όλης της εκδήλωσης ενώ επιμελήθηκε και της εκδόσεως του λευκώματος

Οι ναοί της Πάτρας που περιλαμβάνονται στο Λεύκωμα είναι εκτός από τον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα που ανεγέρθηκε λίγο μετά το τέλος της Ελληνικής Επανάστασης, είναι η Παντάνασσα, ο Μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Γεράσιμος, στην Ακτή Δυμαίων, ο Άγιος Δημήτριος στην άνω πόλη, η Παναγία Αλεξιωτίσσα, οι Άγιοι Απόστολοι στην Ακτή Δυμαίων και ο Παντοκράτορας που μοιάζει ο τρούλος του με μικρογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τα έσοδα από την πώληση του αναμνηστικού λευκώματος όπως και όλα τα έσοδα από την πώληση των γραμματοσήμων, μετά από σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών, θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων. Επίσης όσοι το προμηθευτούν, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για ένα εξαήμερο ταξίδι στους Αγίους Τόπους (Ιεροσόλυμα), δωρεάν.