Έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Μορφέση στην Πάτρα

Ο Τάσος Μορφέσης εκθέτει στα Δημοτικά Λουτρά (Γούναρη και Νικήτα) από αυτό το Σάββατο (εγκαίνia ώρα 6μμ). Ο  Τάσος  Μορφέσης  γεννήθηκε  στο  Σύδνεϋ Αυστραλίας. Συγγενής του διάσημου γλύπτη  και  ζωγράφου  Ιάσονα  Μορφέση  και  του  ποιητή  Κώστα  Μορφέση.  

Εντυπωσίασε από το δημοτικό για το πρωτότυπο σχέδιο, καθώς  σχεδίασε από φωτογραφία ανφάς   την  κάτοψη  ενός   υπερωκεάνιου.  Εργάστηκε  για  μια  δεκαετία  στον αγιογράφο-ζωγράφο  Μιχαήλ  Ζωγράφο,  από  τον  οποίο  και  έμαθε την  τέχνη  της εκκλησιαστικής  ζωγραφικής.  

Το  1982  παίρνει  δίπλωμα  σχεδίου  –ζωγραφικήςCATENALE. Το  1984 παίρνει το Α’ βραβείο  Πατρινών Καλλιτεχνών στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.  Το   1992 μαθαίνει  τις  ιδιόμορφες  τεχνικές  της  ιαπωνικής  και  κινέζικης ζωγραφικής  (ζωγραφική  σε  πάπυρο,  ριζόχαρτο  και  καλάμι).  Το  1996  διδάσκει αγιογραφία σε πρόγραμμα της Ν.Ε.Λ.Ε. Το  2012 παρουσίασε στο Δημοτικό ΣχολείοΑλισσού την τέχνη της αγιογραφίας, όπως και το 2015 σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία των Πατρών. 

Από  το 1993 έως το 2014,  έχει  αγιογραφήσει Ιερούς  Ναούς των Πατρών τμηματικά και ομαδικά, όπως  και Ιερούς Ναούς των περιχώρων. Έχει φιλοτεχνήσει θέματα σε βιβλία . Ετοιμάζεται να εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές  καθώς και εργασία με τίτλο «ΕΠΟΙΗΣΕΝ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Στοχασμοί για τα βάθη και τα ύψη της Ζωγραφικής σε σύγχρονους καιρούς». 

Έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές εκθέσεις ενώ έργα του είναι σε αρκετές ιδιωτικές και άλλες συλλογές.