Έκθεση ζωγραφικής της Ηρώς Νικοπούλου στο Πολύεδρο

Έκθεση ζωγραφικής της Ηρώς Νικοπούλου αρχίζει την Τρίτη 25 Απριλίου 8 το βράδυ στο Πολύεδρο.     Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει δουλειά της στην Πάτρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 13 Μαΐου.

Η ΕΚΘΕΣΗ που παρουσιάζεται στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ αποτελείται από δύο ενότητες που προέρχονται από τις δύο τελευταίες περιόδους της δουλειάς της ζωγράφου με τίτλους: «Δωμάτια-Ένοικοι-Ανοίγματα» και «Η άλλη πόλη»· και οι δύο μελετούν την Πόλη και θεματικά η μία είναι συνέχεια της άλλης.

Στην ενότητα «Δωμάτια-Ένοικοι-Ανοίγματα» τα ζωγραφικά θέματα αφορούν εσωτερικούς χώρους, ενώ στην ενότητα «Η άλλη πόλη» η εικαστική περιπλάνηση μεταφέρεται στους δρόμους της πόλης.  Πόσο πραγματικά «έξω» όμως βρισκόμαστε όταν περνάμε το κατώφλι μια πόρτας και βγαίνουμε στο δρόμο; Βγαίνουμε ή μπαίνουμε; Πώς γίνεται το πέρασμα από την μια κατάσταση στην άλλη, από το φως στη σκιά, από την ζωή στο θάνατο;

Όπως αναφέρει η ίδια η ζωγράφος: «Όταν ανοίγω το οριοθετημένο πεδίο του δωματίου και βγαίνω έξω στο δρόμο, η πόλη που βλέπω είναι πράγματι ο εξωτερικός χώρος που περιβάλλει το σπίτι ή ένα ακόμη άλλο εσωτερικό; Το κουτί μέσα στο άλλο κουτί; Το ένα πλαίσιο εγκεγραμμένο μέσα στο άλλο, αλλεπάλληλες πολυπρισματικές αντανακλάσεις του έξω άραγε ή του μέσα κόσμου...

... Ίσως θα μπορούσε να είναι και τα δύο. Το καθημερινό προς επίλυση αίνιγμα, το ζύγισμα/ζύγιασμα με το φως, το φυσικό εκτόπισμα της ύλης ενός σώματος, το πάνω και το κάτω, η επαφή/πάλη του ουρανού με την γη, ο ατελεύτητος διάλογος με τον άλλο εαυτό.»