«Ο Αμερικάνος» με τον Θανάση Σαράντο στο Θέατρο Λιθογραφείον

Η παράσταση που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία για 10η συνεχή χρονιά και την οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 θεατές, έρχεται για τρεις μέρες στην Πάτρα στο Θέατρο Λιθογραφείον.

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θανάση Σαράντου και ζωντανή μουσική επί σκηνής θα παιχτεί για 3 μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 9.30 μ.μ. και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού διηγήματος «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για έναν ηθοποιό κι έναν μουσικό. Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος.

Ο «Αμερικάνος», o Τζων Στόθισον, είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανείς. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως είναι ακόμα εκεί και τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία-Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης

Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Σκηνική επιμέλεια: Λίνα Μότσιου

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου, Μαριλένα Σταφυλίδου

Παραγωγή: εταιρεία θεάτρου Ηθικόν Ακμαιότατον

fb page: Ithikon Akmeotaton theater and film company.