«Έρωτος Ανάθεμα…» από την Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας

«Έρωτος Ανάθεμα…» από την Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας

Η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας παρουσιάζει σήμερα, αύριο και στις 8 Ιουνίου στις 9 το βράδυ το θεατρικό έργο «Έρωτος Ανάθεμα…» στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ της Πάτρας.

Η παράσταση αυτή αποτελεί την δεύτερη παράσταση της ομάδας μας για φέτος , μόλις τρείς μήνες μετά την παράσταση «Κόρακες πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα». Το «Έρωτος Ανάθεμα» έλαβε μέρος και στο 9ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού φοιτητικού θεάτρου, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.

Ο έρωτας είναι η ακατανίκητη επιθυμία να είσαι ακατανίκητα επιθυμητός. Ο έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας έναντι της εξυπνάδας. Ο έρωτας κι ο θάνατος, το ίδιο σπαθί κρατούνε. Έρως ανίκατε μάχαν. Ο έρωτας μοιάζει με τον ατμό, όσο πιέζεται τόσο και πιο δυνατός γίνεται. Τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα. Όμως ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα. Στον έρωτα και τον πόλεμο επιτρέπονται όλα! Για εμάς έρωτας είναι…

Έρωτας μα τι συναίσθημα και αυτό; Σε κάνει να πετάς ή βυθίζεται, σε κάνει να χαίρεσαι ή να λυπάσαι, σε στροβιλίζει και σε κάνει να χάνεις τα λογικά σου. Έρωτας που σε εγκλωβίζει, σε πονάει, σε μεταλλάσσει .Άνθρωποι θα βρεθούν σε μία αίθουσα αναμονής έχοντας απορίες από την ίδια τους τη ζωή και θα μας μάθουν πώς μπορεί κανείς να ερωτεύεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Γιατί στο κάτω κάτω ποιος δεν έχει νοιώσει αυτό το συναίσθημα ; Μάλλον κανείς…Έρωτας για τον έρωτα και τίποτα παραπάνω…

Μια παράσταση με θέμα τον έρωτα που σύμφωνα με τον Πλάτωνα αποτελεί σοβαρή πνευματική ασθένεια. Διάφοροι αυτοσχεδιασμοί και κυρίως περιέργεια για το νέο. Κατέληξαν στην παράσταση «Έρωτος Άνάθεμα…»

Σκηνοθεσία: Μάνη Ευφροσύνη, βοηθοί σκηνοθέτη: Κουφάκος Ευάγγελος, Κρομύδα Στεφανία, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Τζώρτζου Ελένη, Παπαγιάννη Ιλεάνα, συντονισμός παράστασης: Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη, ήχος: Λεφέβρ Μαρίνα, Τώνης ΆμπουΖέιντ, Χάρης Οικονόμου, φωτισμός: Λεφέβρ Μαρίνα, Τώνης ΆμπουΖέιντ, σχεδιασμός αφίσας: Μάνη Ευφροσύνη, φωτογραφία Αφίσας: Κρομύδα Στεφανία.

Παίζουν οι Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη, Κρομύδα Στεφανία, Μουστάκα Μαρίνα, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Γιαννούλου Βασιλική, Βασιλάκη Μαργαρίτα , Κατσίκας Θοδωρής ,Τζιώνας Γιάννης, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Αλεξόπουλος Αλέξης, Μαρκάτη Αλεξάνδρα, Παγκράτη Μαρία, Μάργαρης Θοδωρής, Λίλα Άντζελα, Τζώρτζου Ελένη, Ράος Γιάννης, Σπένδου Μαρία, Καραφουλίδης Ανέστης, Αχτίδα Γεωργία, Κουλούρη Λυδία , Μανωλόπουλος Δημήτρης, Παπαγιάννη Ιλεάνα , Χρυσόπουλος Τάσος, Μυρσιάδη Μαρία, Γιαννούλη Χρύσα, Καρασάββα Ηλιάννα.

Η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ δημιουργήθηκε το 2003. Αρχικά αποτελούνταν μόνο από φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας. Σήμερα μετά από 9 χρόνια έχει 40 μέλη από όλες τις σχολές του ΤΕΙ. Για τα περισσότερα μέλη που προέρχονται από άλλες πόλεις η θεατρική ομάδα είναι κάτι σαν “την οικογένεια τους στη Πάτρα”.

Η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ διοργανώνει μια φορά την εβδομάδα ανοιχτό θεατρικό παιχνίδι στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και δέχεται τους πάντες. Αρκεί να αφήσουν το «μεγάλο» εαυτό τους κάτω απ’ τη σκηνή, δίπλα στα παπούτσια! Καθώς και τις ¨Νύχτες μικρών κομπάρσων¨ βραδιές με μικρά θεατρικά έργα, φτιαγμένα εξολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Και οι δράσεις δεν έχουν τελειωμό , ποιος ξέρει τι θα επιφυλάσσει η καινούργια «θεατρική» χρονιά…