Χατζηλάμπρου: Η αυτοδιοίκηση μονάχα αν σταθεί δίπλα στον λαό

Στην 3η γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα στα τέλη Νοεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουπλής διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στις περιφέρειες και τους περιφερειακούς συμβούλους – εκπροσώπους στην ΕΝΠΕ, που μίλησαν για τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν, πως θα ζήσουμε τον «χρυσό αιώνα της Αυτοδιοίκησης».

Εμπαιγμός; Έλλειψη κάθε επαφής με την πραγματικότητα ή αλαζονεία που πηγάζει από τη γνώση με ποιο πολιτικό προσωπικό έχουν να κάνουν;

«Η αυτοδιοίκηση μονάχα αν σταθεί δίπλα στον λαό που δοκιμάζεται μπορεί να έχει προοπτική» υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου. Για να συνεχίσει: «Ως ενδιάμεσος παράγοντας μεταξύ δανειστών και μνημονίων από τη μια και τάχατες να ικανοποιεί ζωτικά ζητήματα της κοινωνίας από την άλλη, μόνο φτωχό διαχειριστικό έργο μπορεί να καταφέρει».

Παράλληλα, αναφορικά με τη μεταφορά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στις Περιφέρειες, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου σημείωσε: «Αν το μέτρο αυτό περάσει και η μισθοδοσία των υπαλλήλων ικανοποιείται από τους περιορισμένους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Φόροι) και όχι από τον κεντρικό προϋπολογισμό, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τους εργαζομένους της ούτε τον ίδιο της τον εαυτό».