Σπαρτινός: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται σαν να μην κυβέρνησαν, να μην διέφθειραν, να μην διεφθάρησαν, να μην κατέστρεψαν

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό επεσήμανε ότι η κριτική που ασκείται από την μεγάλη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης δεν αναδεικνύει πιθανές αδυναμίες του προϋπολογισμού ούτε προχωράει σε προτάσεις βελτίωσης. Σε σχέση με την κριτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κυβερνούν σήμερα κάποιοι που δεν εννοούν να τους μοιάσουν” και συμπεριφέρονται “Σαν να μην κυβέρνησαν, να μην διέφθειραν, να μην διεφθάρησαν, να μην κατέστρεψαν”. Σχολιάζοντας δε την πολεμική του ΚΚΕ, υπενθύμισε ότι “Η Αριστερά σχεδόν πάντα αγωνίστηκε σε συνθήκες που της επιβλήθηκαν” και αναφερόμενος στο κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, επεσήμανε ότι “Εμείς δεν επιλέξαμε την πολυτέλεια να αποποιηθούμε το βάρος που μας ανατέθηκε, αρνηθήκαμε να κερδοσκοπήσουμε από τη δυστυχία της κοινωνίας”.

Ακολούθως, ο Κ. Σπαρτινός επικέντρωσε σε στοιχεία που αφορούν το κοινωνικό κράτος, τις δημόσιες δαπάνες, την απασχόληση και την αναπτυξιακή πολιτική, αποδεικνύοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2018, όπως και οι δύο προηγούμενοι, επιτυγχάνουν δικαιότερη κατανομή βαρών, στήριξη των οικονομικά ευάλωτων πολιτών, σηματοδοτώντας παράλληλα την είσοδο της χώρας σε μια νέα περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και δημοκρατικής ανάταξης.

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι το καθήκον της Αριστεράς και των συμμάχων της είναι να σταματήσει το φαγοπότι των προηγούμενων κυβερνήσεων και  “Να μοιράσει τα οφέλη με δικαιοσύνη, δηλ. με αναδιανομή και σεβασμό στους δημόσιους πόρους. Αυτό για κάποιους είναι μεροληψία. Αυτή τη μεροληψία δεν θα την αρνηθούμε γιατί αποτελεί πυλώνα της ιδεολογίας μας, της πολιτικής μας, του δικού μας προγράμματος.”