Σε Αναγνωστοπούλου και Μπόλαρη το Επιμελητήριο Αχαΐας

Την Πέμπτη 13.11.2015, έγινε προγραμματισμένη συνάντηση του Επιμελητηρίου Αχαϊας με την κα Σία Αναγνωστοπούλου,   Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας- Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην συνάντηση παρουσιάσθηκε η διοργάνωση της ετήσιας έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας με τίτλο  PATRAS IQ  που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και στόχοι του Επιμελητηρίου σχετικά με παρεμβάσεις που αφορούν το αντικείμενο του Υπουργείου στην περιοχή μας. Η συνάντηση είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία για στενή συνεργασία με τον φορέα μας. Στα πλαίσια της συνάντησης η Υπουργός δέχθηκε την πρόσκληση του Επιμελητηρίου και θα παραστεί το ερχόμενο Σάββατο στην κεντρική εκδήλωση του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που συνδιοργανώνουν οι τρείς ως άνω φορείς με τίτλο

Η δυναμική της δικτύωσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα -  PATRAS IQ -  ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ   ( Αποτίμηση-προοπτικές)

Από το Επιμελητήριο συμμετείχαν στην συνάντηση ο πρόεδρος κ. Μαρλαφέκας και ο ειδικός σύμβουλος κ. Κούστας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ.ΜΠΟΛΑΡΗ.
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, έγινε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Επιμελητηρίου Αχαϊας,  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπόλαρη, μετά από πρόσκληση του ιδίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών επιχειρήσεων με τίτλο  ACHAIA VALUES .
Ο Υπουργός εκδήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή και δεσμεύτηκε να έχει με το Επιμελητήριο στενή συνεργασία στις προσπάθειες που καταβάλει για την προώθηση των εξαγωγών. Παράλληλα του παρουσιάσθηκαν οι πρωτοβουλίες για την προώθηση των τοπικών οίνων ΠΟΠ που έγινε με την συνεργασία του Υπουργείου, όπως και το πρόγραμμα  FOODING  που συμμετέχει το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Από το Επιμελητήριο συμμετείχαν ο πρόεδρος κ.Μαρλαφέκας, ο Δντης του  achaia values  κ. Παπαδημητρίου κσι ο ειδικός σύμβουλος κ.Κούστας.