Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στο νομό Αχαΐας

Με καταμετρημένα τα 592 από τα 610 συνολικά εκλογικά τμήματα στο νομό Αχαΐας (η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας που είχε αναλάβει τη μετάδοση της διαδικασίας, έστειλε ενημερωτικό δελτίο με τα αποτελέσματα από τα 592 από τα 610 εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία), εκλέγονται οι ακόλουθοι βουλευτές:

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και η Μαρία Κανελλοπούλου 8.760 ψήφοι. Στην περίπτωση, που ο Αλέξης Τσίπρας διαλέξει την Α΄ Αθηνών, που είναι και το πιο πιθανό, εκλέγεται και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, με 8.460 ψήφους.

Από τη Ν.Δ. πρώτος εκλέγεται ο πρώην Διοικητής Ασφαλείας Θανάσης Νταβλούρος με 9.480 ψήφους και δεύτερος ο Νίκος Νικολόπουλος με 8.894 ψήφους.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Για τη μία έδρα των Ανεξάρτητων  Ελλήνων προηγείται ο Γιώργος Νταβρής, με 2.645 ψήφους, και ακολουθεί η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου με 2.565.

Την έδρα του ΚΚΕ ξανακερδίζει ο νυν βουλευτής του Νίκος Καραθανασόπουλος με 7.176 ψήφους έως τώρα. Την έδρα της Χρυσής Αυγής παίρνει ο Μιχάλης Αρβανίτης, με 3.441 ψήφους έως τώρα. Από τη Δημοκρατική Αριστερά επανεκλέγεται ο νυν βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, με 3.099 ψήφους.

Δύο ηθοποιοί από την Αχαΐα στη Βουλή

Δύο "δικοί" άνθρωποι από το χώρο του θεάματος μπήκαν στη Βουλή. Η Καλαβρυτινή Μαρία Κανελλοπούλου, η γλυκιά και ευαίσθητη οικονόμος του θρυλικού Πόποτα στο "Καφέ της Χαράς" καταλαμβάνει όπως όλα δείχνουν τη μια από τις δύο έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία.

Η ίδια δήλωσε στο pelop.gr πολύ ευτυχισμένη και συγκινημένη ευχαρίστησε όλους και όλες που την τίμησαν και την εμπιστεύθηκαν σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο της χώρας.

Από την άλλη, πατρινή επιτυχία βλέπει στο πρόσωπο του γνωστού και αγαπημένου κωμικού Παύλου Χαϊκάλη ο οποίος εκλέγεται με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" στο Υπόλοιπο Αττικής.