Πελετίδης: "Κανείς σε καθεστώς διαθεσιμότητας"

Αλληλέγγυος στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να μην μπει κανείς σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Συλλόγου Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Πάτρας. 

Στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Για μια ακόμα χρονιά, το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σε κρίσιμο πρόβλημα όμως, αναδεικνύεται η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο, όπως και με την συνολική πολιτική της, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος.

Το κρίσιμο αυτό πρόβλημα, αφορά τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο αλλά και εκείνους στον Δήμο. Είναι στρατηγική του κεφαλαίου, που προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά του, με εργαλεία την Ε.Ε. και την κυβέρνηση, συντρίβουν τους εργαζόμενους. 

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται δίπλα σας, στηρίζει τον αγώνα σας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μην μπει κανείς σε διαθεσιμότητα. 

Σήμερα είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, είναι αντιγραφή όσων περιγράφονται στην Συνθήκη της Μπολόνια, στη Λευκή Βίβλο, στην Στρατηγική της Λισσαβόνας, που απερίφραστα έχουμε καταδικάσει, γιατί προσαρμόζουν ακόμη περισσότερο, στις ανάγκες της αγοράς τα Πανεπιστήμια.

Το «νέο» Πανεπιστήμιο θα το πληρώσουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών».