Πατούχας:Δεν υπάρχει επάγγελμα, πιο «βαρύ» και πιο «ανθυγιεινό» από την καθαριότητα

Η κατάργηση της υπαγωγής των εργαζομένων στην καθαριότητα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, συνιστά ένα από τα πιο απάνθρωπα και αντεργατικά μέτρα του τρίτου μνημονίου και της Κυβερνητικής πολιτικής. Επί της ουσίας, δεν υπάρχει επάγγελμα, πιο «βαρύ» και πιο «ανθυγιεινό», από το επάγγελμα  π.χ. του εργάτη συνοδού απορριμματοφόρου, αλλά και ολόκληρου του κλάδου των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Η απόφαση αυτή πλήττει τους εργαζόμενους και μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, αφαιρεί κεκτημένο δεκαετιών, δικαιώνει όλους όσους πίστευαν, ότι από την επομένη των εκλογών, επέρχεται καταιγίδα αποφάσεων και μέτρων, που συνολικά θα υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των διεθνών τραπεζιτών και της ολιγαρχίας της χώρας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι οι ίδιοι, πρέπει να συντονίσουν την πάλη τους πανελλαδικά. Έχουν και την εμπειρία και την δυνατότητα να το κάνουν.

Έχουμε κατεπανάληψη αναφερθεί, ότι οι πρωτοβουλίες «των πέντε Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν είναι αρκετό, δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο. Αφορά το σύνολο του εργατικού κινήματος, αφορά το σύνολο της Αυτοδιοίκησης, αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.