Παρέμβαση Ξυλιά για τα απροσπέλαστα και επικίνδυνα πεζοδρόμια;

Σε ερώτησή του προς τη δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς αναφέρει:

«Στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Αλεξίου Υψηλάντου από το ύψος του Ιερού Ναού Παντανάσσης έως την Αγίου Νικολάου, τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα από πεζούς λόγω εργασιών σε παράπλευρες κατοικίες, ετοιμόρροπα κτίρια, φθαρμένα πεζοδρόμια, κάδοι ανακύκλωσης και περισυλλογής απορριμμάτων τοποθετημένα πάνω στα πεζοδρόμια κ.α. λόγω της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης που παρουσιάζει ο παραπάνω δρόμος όλο το εικοσιτετράωρο, είναι ορατός ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Στην οδό Γραβιάς από το τέρμα της Κολοκοτρώνη έως το πάνω μέρος στις σκάλες της Αγίου Νικολάου ο δρόμος είναι κατεστραμμένος, με λακκούβες κακοτεχνίες κ.α. Η συγκεκριμένη οδός εκτός όλων των άλλων οδηγεί στο Κάστρο της Πάτρας, όπου όλο σχεδόν το χρόνο παρουσιάζει και τουριστικό ενδιαφέρον.

Εκτός από τον κίνδυνο  ατυχημάτων η εικόνα  είναι αποκρουστική. Είναι υποβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας και δυσφήμιση για την πόλη μας.  Επίσης στις σκάλες Αγίου Νικολάου και Τριών Ναυάρχων όλα σχεδόν τα σκαλοπάτια είναι από αρκετό καιρό φθαρμένα.

Κλαδιά που κόβονται από συνεργεία του Δήμου εγκαταλείπονται στους δρόμους για αρκετές ημέρες.  Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑI NA ΠΡΑΞΕΙ».