Παναγιώτης Κρίκης: Ζητάμε απαντήσεις για την Αχαϊκή Τράπεζα, καταργούμε τις έμμισθες θέσεις Συμβούλων!

Δελτίο τύπου

 

Παναγιώτης Κρίκης: Ζητάμε απαντήσεις για την Αχαϊκή Τράπεζα, καταργούμε τις έμμισθες θέσεις Συμβούλων!

 

Οι προγραμματικές θέσεις της Παράταξης Επιμελητήριο για όλους» αναλύθηκαν από τον επικεφαλής της Παράταξης

Στην κατεύθυνση προάσπισης των χρημάτων του Επιμελητηρίου Αχαΐας που χάθηκαν από το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας και στην έμπρακτη στήριξη των μεριδιούχων που υπέστησαν οικονομική καταστροφή, δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Παναγιώτης Κρίκης ως νέα διοίκηση του φορέα, ενώ επίσης προανήγγειλε την κατάργηση των θέσεων έμμισθων Συμβούλων στο Επιμελητήριο και την  διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων για υποτροφίες και σπουδές τέκνων, οικονομικά αδύναμων μελών.

Ο επικεφαλής του «Επιμελητηρίου για όλους», ξεκαθάρισε ότι ως νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο φορέας θα υπερασπίσει τα κεφάλαια του Επιμελητηρίου που χάθηκαν με το «λουκέτο» στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, θα αναζητήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές οι απώλειες και ταυτόχρονα θα σταθεί αρωγός στους μικρομεριδιούχους που βρέθηκαν με τη σειρά τους στην ίδια δεινή θέση.

Περιστοιχισμένος από τους υποψηφίους Συμβούλους της Παράταξής του κ.κ. Δημήτρη Παλούμπη, Γιάννη Βαρδάλο και Βασίλη Ραυτόπουλο, από τους τρεις τομείς εμπορίου, μεταποίησης και υπηρεσιών αντίστοιχα και τον εκπρόσωπο Τύπου της Παράταξης δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο, ο κ. Κρίκης παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις και δράσεις της Παράταξης, περιγράφοντας την αλλαγή εποχής στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Ο κ. Κρίκης δεσμεύτηκε ότι από τις 12 Δεκεμβρίου  καταργούνται οι θέσεις εμμίσθων Συμβούλων στο Επιμελητήριο Αχαΐας και τα χρήματα που δαπανούντο έως σήμερα για αυτές τις θέσεις, θα διατεθούν για τη στήριξη των σπουδών σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των τέκνων εκείνων των μελών, που αποδεδειγμένα επιδεικνύουν οικονομική αδυναμία.  

 

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος του «Επιμελητηρίου για όλους»

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του προγράμματός της Παράταξής του, εξήγγειλε  ανάμεσα στα άλλα:

-Τη συγκρότηση 5 Γραμματειών του Επιμελητηρίου Αχαΐας, οι οποίες θα απαρτίζονται από μη εκλεγμένους υποψηφίους αλλά και αξιόλογους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες της πόλης οι οποίοι δεν ήταν υποψήφιοι στις Επιμελητηριακές εκλογές και με θεματικούς άξονες:

Το Εμπόριο και τις Εξαγωγές, τον Τουρισμό, την Έρευνα και την Καινοτομία, την Παιδεία και τις Επιστήμες και τον Πρωτογενή Τομέα.

-Τη σύσταση νομικού γραφείου, για την δωρεάν κάλυψη των σχετικών αναγκών που έχουν τα αδυνατούντα μέλη του Επιμελητηρίου

-Τη δημιουργία μόνιμης και μεγάλης διεθνούς έκθεσης, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση και με τον πλέον αποδοτικό τρόπο, των προϊόντων της περιφέρειάς μας.

-Την άμεση και συνεχή ενημέρωση όλων ανεξαιρέτως των μελών του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Διάχυση στο μέγιστο δυνατό αριθμό μελών, όλων των Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

-Τον προγραμματισμό της συμμετοχής σε εκθέσεις για το σύνολο των κλάδων και όχι επιλεκτικά για μερικούς μόνο

-Στενή και αποδοτική συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς του Νομού Αχαΐας και δυναμική διεκδίκηση από την  κεντρική εξουσία

-Ανοικτές πόρτες και ίσες ευκαιρίες για όλες τις επιχειρήσεις της Αχαΐας!

-Τη μείωση των αλόγιστων λειτουργικών εξόδων του Επιμελητηρίου Αχαΐας

-Τη διαμόρφωση συνθηκών αλληλοβοήθειας και υποστήριξης των μελών μας

-Την Ουσιαστική αξιοποίηση και ανταποδοτικότητα των εισφορών των μελών

-Την πλήρη διαφάνεια και τον έλεγχο των οικονομικών του Επιμελητήριου Αχαΐας

-Την άμεση διασύνδεση και περαιτέρω διεύρυνση των συνεργασιών του Επιμελητηρίου, με Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,  Επιστημονικό Πάρκο, Οκονομικό Επιμελητήριο, Ι. Μητρόπολη Πατρών κ.ά.

-Την ανάδειξη και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Τουρισμού της Αχαΐας, καθώς και του  Θρησκευτικού Τουρισμού

 

«Αναπάντητα έμειναν τα περισσότερα δημόσια ερωτήματα της Παράταξής μας»

 

Επίσης ο κ. Κρίκης έκανε μνεία στην ανάδειξη των επιχειρηματικών δράσεων του κ. Μαρλαφέκα και τη σύσταση εταιρείας με συνεταίρο παράγοντα των τοπικών  ΜΜΕ και με συγκεκριμένους σκοπούς, όπως προκύπτει από το καταστατικό της, την οποία ύπαρξη της εταιρείας αποκάλυψε τοπικός ραδιοσταθμός.

Ο επικεφαλής του «Επιμελητηρίου για όλους» σημείωσε ότι για το θέμα αυτό η Παράταξή του έθεσε δημόσια συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους έμειναν αναπάντητα από την άλλη πλευρά, ενώ παράλληλα όπως σημείωσε υπήρξε ένας καταιγισμός αποστολής εξωδίκων προς τα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια φίμωσής τους: «Τα συμπεράσματα αφήνουμε σε κάθε περίπτωση να τα  βγάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου» σχολίασε ο κ. Κρίκης

Παράλληλα σημείωσε ότι 37 μέλη της Παράταξης του δέχθηκαν εξώδικα από υποψήφιο Σύμβουλο της Παράταξης Μαρλαφέκα, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, ενώ συμπλήρωσε ότι πιέσεις και επιθέσεις δέχθηκαν και άλλα στελέχη του ψηφοδελτίου, χωρίς όμως όπως τόνισε, να κάμψουν το ηθικό των υποψηφίων του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους».

 

Καταληκτικά, ο επικεφαλής του «Επιμελητηρίου για όλους» κ. Παναγιώτης Κρίκης υπογράμμισε:

 

«Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήταν μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των μικρομεσαίων μελών του όλα αυτά τα χρόνια. Από τις 12 Δεκεμβρίου όμως, το Επιμελητήριο θα γίνει «Επιμελητήριο για όλους» με ισονομία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για όλα τα μέλη. Μέσα σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης, με όλες τις Παρατάξεις για το καλό του φορέα και του νομού.

Είναι καιρός να αλλάξει το Επιμελητήριο Αχαΐας και θα αλλάξει! Αποτελεί απαίτηση των μελών και των καιρών!»