Ο μινιμαλισμός των διοικούντων στην Πάτρα κατατρώει τα σωθικά της

H Πάτρα υποφέρει διαχρονικά από έναν σπάνιας μορφής ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟ. Ενώ η πόλη έχει φοβερές δυνατότητες ανάπτυξης, όσοι αναλαμβάνουν θέσεις διοίκησης στην πόλη, περιορίζονται σε μια ανούσια, τυπικά και εν τέλει καταστροφική για το μέλλον της Πάτρας διαχείριση.

Δείτε τις καταγγελίες του κ. Μακρή ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση του Πολιτιστικού τομέα του Δήμου Πατρέων. Παραιτείται, καταγγέλοντας "σημεία και τέρατα" στην διαχείριση. Τα "σημεία και τέρατα" είναι μια σύμβαση 700 ευρώ τον μήνα για συντήρηση υπολογιστών, 4-5 μικροαναθέσεις που ενώ έγιναν νόμιμα εμφανίζονται ότι δήθεν χρειαζόταν απόφαση ΔΣ και πάει λέγοντας.

Την ίδια ώρα που καταγγέλονται "σημεία και τέρατα", τα πραγματικά σημεία και τέρατ τα αποσιωπούν: Το Δημοτικό Θέατρο καταρρέει. Το Δημοτικό Νοσοκομείο μοιάζει με σεισμόπληκτο. Το εργοστάσιο Τέχνης είναι ερμειτικά κλειστό και άχρηστο. Αρκετά ακίνητα που ανήκουν στον Πολιτιστικό Τομέα σαπίζουν παρά το γεγονός ότι εκπονήθηκαν τουλάχιστον τρία προγράμματα που έδιδαν το 100% της αναστήλωσής τους.

Όλοι οι δημοτικοί φορείς δίδουν μάχη επιβίωσης, ακυβέρνητοι, χωρίς σχέδιο, με μόνο όραμα αυτό του κάθε καλλιτεχνικού υπεύθυνου, Τελευταίο: Η Πάτρα παραμένει μια κλειστοφοβική πόλη. Δεν έχει καν σκεφτεί να ανοιχτεί πολιτιστικά στις γύρω πόλεις, για να πάρει και να δώσει, δικαιώνοντας τον μητροπολιτικό της ρόλο.

Οι διοικούντες την πόλη έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο κοιτούν καχύποπτα που θα κοπεί ένα τιμολόγιο ακόμα και για καφέδες. Και έχουν εγκαταλείψει κάθε μεγάλο που αφορά την Πάτρα.