Ο Γρηγόρης Κοντοδήμος στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Σε γραπτή του δήλωση ο πολιτευτής της Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας,  Γρηγόρης Κοντοδήμος, τονίζει την στήριξη του σε ότι αφορά την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η εκλογή προέδρου σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία είναι δύσκολη αλλά και πολύ σημαντική διαδικασία.

Παρότι ενέχει τον κίνδυνο της διάσπασης και της εσωστρέφειας είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε και αυτό γιατί δίνει στον απλό νεοδημοκράτη τη μοναδική ευκαιρία να ορίσει στην παράταξη με την οποία ταυτίζεται ιδεολογικά τον αρχηγό που είναι ικανός, κατά τη γνώμη του, να οδηγήσει τη ΝΔ μπροστά στο επόμενο δύσκολο αλλά και κρίσιμο διάστημα για τη χώρα.

Για το λόγο αυτό θεωρώ επιβεβλημένο να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νεοδημοκράτες στην επιτομή των εσωκομματικών διαδικασιών, την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Εγώ σαν νέος πολιτευτής και απαλλαγμένος από στενές φιλίες και συγγένειες αλλά και εκμεταλλευόμενος το ομολογουμένως μεγάλο χρονικό διάστημα της προεκλογικής αυτής περιόδου συνομίλησα προσωπικά και με τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της ΝΔ αλλά και με εκατοντάδες νεοδημοκράτες. Στήριξα αλλά και παραβρέθηκα, ως όφειλα, και στις τέσσερις πολιτικές ομιλίες των υποψηφίων στο νομό μας. Τους άκουσα προσεκτικά. Πλέον είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την επιλογή μου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι, κατά τη γνώμη μου, ο ικανότερος εκ των τεσσάρων ικανών υποψηφίων και ο άνθρωπος με τον οποίο συστρατεύτηκα σε μία από τις δυσκολότερες εκλογικές αναμετρήσεις για τη ΝΔ από την εποχή της μεταπολίτευσης και καταφέραμε με την καθαρότητα του λόγου του, την αμεσότητα του χαρακτήρα του, την ντομπροσύνη του αλλά και τη βαθιά πολιτική του ευπρέπεια να συσπειρώσουμε την κατακερματισμένη ΝΔ, μετά την ήττα του Ιανουαρίου και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν διάλυση και ακόμα ένα ΠΑΣΟΚ story.

Εξομαλύναμε τις εσωκομματικές διαφορές και γεφυρώσαμε παλιά πολιτικά χάσματα που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τη ΝΔ. Δεν είμαστε όμως ακόμα ικανοποιημένοι, δεν μας έφτασε ο χρόνος, δεν κερδίσαμε τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Δεν μπορέσαμε να πείσουμε του Έλληνες ψηφοφόρους για την αποδεδειγμένα πλέον ολέθρια ανικανότητα στη διακυβέρνηση στο εσωτερικό αλλά και για την εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο.

Χάσαμε έτσι μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Στις 22 Νοέμβρη θα στηρίξω για πρόεδρο το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Θα τον στηρίξω γιατί αυτό μου επιβάλλει η πολιτική μου ηθική, γιατί στα δύσκολα, τον καιρό που ψάχναμε με το φόβο της ήττας για υποψήφιους βουλευτές ώστε να κλείσουμε τα ψηφοδέλτια, αυτός σήκωσε τη ΝΔ στις πλάτες του.

Ψηφίζω Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί πιστεύω πως έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αλέξη, τον ψηφίζω γιατί ξέρω πως ο πρόεδρος οραματίζεται μια μεγάλη και συμμετοχική ΝΔ σε μια ανεξάρτητη και ανεπτυγμένη Ελλάδα. Ποια θες να είναι η Νέα Δημοκρατία στο μέλλον και ποια η θέση της; Στις 22 Νοέμβρη εσύ αποφασίζεις!».