Οργάνωση Πάτρας: Ολοταχώς για συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανάγκη για συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την πορεία βήμα-βήμα προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο και στη συνέχεια προς το ιδρυτικό του Συνέδριο την Άνοιξη, αναφέρθηκαν και οι τρεις ομιλητές, που μίλησαν στη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε το κόμμα, στο Θεατράκι της Μαρίνας, στην Πάτρα.

Με απόντα τον Τάσο Κορωνάκη, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ασθένειας, οι βουλευτές του κόμματος Β. Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου αναφέρθηκαν στο μετεκλογικό τοπίο, όπως εκτυλίσσεται σήμερα, ενώ ο Γραμματέας τη Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ Κώστας Σπαρτινός έδωσε βάρος στα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όσους δεν έχουν εγγραφεί μέλη να υπογράψουν την αίτηση μέλους για να συγκροτηθεί κατά συνοικία ή κλάδους ο νέος ΣΥΡΙΖΑ <<των μελών του>> όπως το χαρακτήρισε.

Ανοίγοντας την κουβέντα ο βουλευτής Βασ. Χατζηλάμπρου, έκφρασε τον σκεπτικισμό του για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας αυτούς που έριξαν το ψηφοδέλτιό τους στην κάλπη του να πυκνώσουν τις γραμμές του κόμματος, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται από Σεπτέμβρη.

Χαρακτηριστικά για την επείγουσα ανάγκη οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
"Δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να εγγράψουμε όσους μπορούμε περισσότερους και να διατηρήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ όποια οργανωτική δέσμευση θέλει το κάθε μέλος. Από χαλαρή έως πλήρες μέλος".

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στην γύρω περιοχή της Δυτ. Ελλάδας, μίλησε για τις αλυκές Μεσολογγίου, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραχωρήσει σε ιδιώτες μαζί με τον αιγιαλό, κάτι που θα σημάνει μονοπώλιο για την ΚΑΛΑΣ, που τις εποφθαλμιά, αλλά και χαριστική βολή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής άλατος, που εάν πωληθούν οι κρατικές αλυκές του Μεσολογγίου θα αυξηθεί η τιμή του προϊόντος και ο κόστος του θα γίνει απαγορευτικό για αυτές, δεδομένου ότι το αλάτι, πέραν από την οικιακή χρήση το χρησιμοποιούν και σε βιομηχανικούς χώρους.

Από την πλευρά της η Μαρία Κανελλοπούλου, απαντώντας στην χυδαιολογία που εκπέμπεται από την κίτρινη δημοσιογραφία και τα εμετικά άρθρα κατά των 71 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάνουν χρήση των ΙΧ της Βουλής και παραλαμβάνουν την βουλευτική αποζημίωση, αναρωτήθηκε "πως και τους έπιασε ο πόνος τους αυτούς που επί χρόνια δεν έγραψαν μία λέξη για το
θέμα, ενώ τώρα που η αριστερά είναι αξιωματική αντιπολίτευση της φορτώνουν όλα τα κακά".

"Δηλαδή σύντροφοι να μην παίρναμε τα αυτοκίνητα που μας έδωσαν με κλήρο; Να μην έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ τις βουλευτικές αποζημιώσεις; Εμείς δεν έχουμε Χριστοφοράκους από πίσω, ούτε τη ΖΗΜΕΝΣ να μας ανανεώνει τα γραφεία, μα ούτε κεφαλαιούχους να μας επιδοτούν. Δύναμή μας είστε εσείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, ζητώντας να γραφεί μέλος ο κάθε ένας που μας ψήφισε".

Και έδωσε στοιχεία ότι το 20% της αποζημίωσης κάθε βουλευτή πάει στο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικά, βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει όλοι οι
υποψήφιοι.

"Για μας δε, τους προερχόμενους από τον ΣΥΝ, η αποζημίωσή μας είναι παραχωρημένη στο κόμμα εξ ολοκλήρου και το κόμμα μας δίνει έναν μισθό να κινηθούμε αξιοπρεπώς. Εάν δεν παίρναμε τις αποζημιώσεις, πως θα συντηρηθούν η εφημερίδα μας η "Αυγή,, ο ραδιοσταθμός μας "Στο κόκκινο,, που κινδύνευαν να κλείσουν; Πως θα ανοίξουμε γραφεία σε όλη
την Ελλάδα, πως θα βάζαμε φαξ, τηλέφωνα κλπ;" κατέληξε.