Ν. Νικολόπουλος: Εκτός από τους ανθρώπους τελικά δεν θα ευημερήσουν ούτε και οι αριθμοί με τον φετινό προϋπολογισμό!
Κατά την 3η συνεδρίαση της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών μίλησε ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
Συζητούμε τον προϋπολογισμό της χώρας μας, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην δίνη των αλλεπάλληλων Μνημονίων, της επεκτεινόμενης φτώχειας και ανεργίας και της διευρυνόμενης απαισιοδοξίας.
Και ο φετινός προϋπολογισμός, εκφράζει μια ολόκληρη οικονομική πολιτική, που υποτίθεται ότι θα μας διέσωζε από τη χρεοκοπία, αλλά να που τελικά καταλήγει, να ρίχνει βενζίνη στη φωτιά της κρίσης και της ύφεσης.
Ακούω ακόμα καθαρά, την κριτική μας στο ΖΑΠΠΕΙΟ, τον προεκλογικό Σαμαρά… που έλεγε, ότι «είναι λάθος να αντιμετωπίζεις την ύφεση με ύφεση».
Στη συνέχεια ο Αχαιός Βουλευτής τάραξε την ηγεσία του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, υιοθετώντας την αιρετική άποψη του Γάλλου Ματιέ Πιγκάς, που ευρισκόμενος στην Αθήνα είπε:
«Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά χρειάζεται ένα άλλο ευρώ και μία άλλη Ευρώπη».
Σε όλο το διάστημα του προγράμματος, αυτό που λείπει είναι η ανάπτυξη της οικονομίας. Αντίθετα, όμως περισσεύουν οι υποχρεώσεις. Είναι σωστό να συνεχίζουμε, κάτω από την τρομοκρατία της τρόικα, να χορηγούμε «φαρμάκι και όχι φάρμακο» όπως πετυχημένα έλεγε «τω καιρώ εκείνω» ο Α. Σαμαράς, όταν οι περισσότερες προβλέψεις της Τρόικα, απ’ όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο το 2010, πέφτουν όλες έξω;
Και εμείς λέμε ναι.
Μα γιατί δεν υλοποιούμε το δικό μας το ελληνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που ετοίμασε η δική μας παράταξη; συνέχισε ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό ως χάρτη νέων ανθρωποθυσιών που δεν έχουν αντίκρισμα και προσέθεσε:
Εδώ συμβαίνει το εξής αμίμητο.
Εκτός από τους ανθρώπους τελικά δεν θα ευημερήσουν ούτε και οι αριθμοί, καθώς, παρά τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας το δημόσιο χρέος αυξάνεται, χάνονται όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας, η βελτίωση των ελλειμμάτων είναι περιορισμένη και δυσανάλογη, τα νέα βάρη πέφτουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως η κάθετη συρρίκνωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, που συμπληρώνουν και οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις των φυσικών προσώπων και των ακινήτων.
Από κοντά έρχονται και οι ανατροπές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, ο νέος υπολογισμός του κατώτατου μισθού, οι απολύσεις και το ωράριο εργασίας, η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και οι εισφορές στην περίθαλψη. Ακόμα ακολουθεί, μια νέου τύπου εφεδρεία καθώς και οι καταργήσεις συγχωνεύσεις εκατοντάδων νοσοκομείων, σχολείων, ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα λουκέτα σε ΔΕΚΟ.
Πρόκειται, με άλλα λόγια, για έναν προϋπολογισμό «κακών ειδήσεων», που και πάλι όμως δεν πρόκειται να επαληθευτεί, γιατί η πραγματικότητα θα είναι, δυστυχώς, πολύ – πολύ χειρότερη, δεν το λέω εγώ, ένας Βουλευτής από διάθεση κριτικής, το λένε όλοι, ακόμα και το ΔΝΤ.
Η οικονομία στην ευρωζώνη διαρκώς συρρικνώνεται.
Η ύφεση «χτυπάει» παντού. Κατά συνέπεια, γιατί στρουθοκαμηλίζουμε;
Υπάρχει, κάποιος εδώ μέσα ή έξω, που να πιστεύει ότι θα περιοριστεί η ύφεση, σε ένα κράτος που αντιμετωπίζει συσσωρευμένη ύφεση, σε ένα τόσο αρνητικό διεθνές περιβάλλον;
Ο παραιτηθείς από την κομματική κυβέρνηση επίσης ρώτησε «ποιος διαφωνεί ότι η ύφεση είναι ο μεγάλος εχθρός που σκοτώνει την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια και την όποια θυσία του λαού; Γιατί όμως ο Αντώνης Σαμαράς ενώ βλέπει το μεγάλο κακό να έρχεται δεν αντιδρά στην «λάθος συνταγή», όπως έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Δυστυχώς λυπάμαι που το λέω, μαζί με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, προτίμησαν να γίνουν τα… νότια εξαπτέρυγα της Μέρκελ.
Προτίμησαν να περιμένουν την μετατόπιση της ευρωπαϊκής πολιτικής, μπροστά στη γενικευμένη απειλή της κρίσης, μήπως «μαζί με τον βασιλικό ποτιστεί και η γλάστρα».
Λάθος στρατηγική, λάθος υπολογισμοί, λάθος χειρισμοί!
Αυτή ήταν η πολιτική που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς στον λαό για να ψηφιστεί; Αυτή ήταν η προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων; Σίγουρα, όχι.
Μην ακούτε εμένα, ακούστε τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, κ. Φόλκερτς-Λαντάου, ο οποίος τόνισε πως «οι αξιώσεις της τρόικας έχουν φθάσει στα όρια, του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα»!
Και αυτό συμβαίνει με την σημερινή οικονομική πολιτική και με την προσήλωσή της στο αδιέξοδο που κάποτε πολεμούσε και τώρα υπηρετείται μέσα από τον σημερινό προϋπολογισμό…
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας πριν κατέβει από το βήμα της Βουλής τόνισε:
Αυτός ο υφεσιακός προϋπολογισμός μοιάζει με… γλυκό κελάιδισμα πουλιών μπροστά σε αυτό που πραγματικά έρχεται!
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια