Νικολόπουλος:Θλιβερές εικόνες στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, για την εικόνα που παρουσιάζει το ΒΙΟΠΑ, κατέθεσε ο  Βουλευτής  Αχαίας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας:

"ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ , ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

To Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος ενημερώθηκε για το Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας, από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, και μεταφέρει στην Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί εδώ και χρόνια, σε μια υποδομή η οποία υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να αποτελέσει έναν δυναμικό πόλο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιοτεχνιών.

Συγκεκριμένα στο αφιέρωμα που παρουσιάζει η εφημερίδα αναφέρονται τα εξής :

“Mια βόλτα στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους μέσα στα 600 στρέμματα του Βιοτεχνικού Πάρκου στον Γλαύκο, αρκεί για να αποκαλύψει αυτή την εγκατάλειψη.

Φρεάτια ηλεκτρικών παροχών και του ΟΤΕ που χάσκουν ανοικτά σαν παγίδες με καλώδια εκτεθειμένα σε κοινή θέα, σκουπίδια διασκορπισμένα στις άκρες των πεζοδρομίων, άγρια βλάστηση που κοντεύει να καταλάβει τους δρόμους, έλλειψη δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που επικρατούν στον χώρο.

Την ίδια ώρα, όμως, τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι 100 περίπου εγκατεστημένες επιχειρήσεις και πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων, είναι επιπέδου Κολωνακίου. Με 3,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο χρεώνονται όσοι έχουν επιχείρηση με κάλυψη επιφάνειας πάνω από 750 τ.μ.

Τα δημοτικά τέλη που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται «ανταποδοτικά», ξεπερνούν σε χρήματα δύο και τρεις φορές την χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά από δημοτικές υπηρεσίες, ούτε σκούπα δεν έχει φανεί από το Νοέμβριο του 2014, όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες ακινήτων και επιτηδευματίες της περιοχής.

Επειδή στους δρόμους που απλώνονται νότια του ποταμού Γλαύκου, εκεί δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λειτουργούν σε έναν χώρο που μόνο στα χαρτιά λέγεται Βιοτεχνικό Πάρκο.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Ποιοι διοικούν στο ΒΙΟΠΑ τον φορέα Διαχείρισης και τον φορέα Υλοποίησης ;

2. Γιατί το ΒΙΟΠΑ ως έργο υποδομής , ακόμα δεν έχει παραληφθεί;"