Νίκος Νικολόπουλος: Τυπολατρικές οι απαντήσεις του Υπουργείου για τα προβλήματα των γυναικών με καρκίνο του μαστού !

Το πρόβλημα που ταλανίζει πολλές γυναίκες με καρκίνο του μαστού και αφορά τις επεμβάσεις αποκατάστασης μετά την μαστεκτομή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για τις οποίες σε αρκετές περιπτώσεις, το δημόσιο ζητάει την… έντοκη επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν από τα Ταμεία (!) έχει φέρει στη Βουλή – και μάλιστα δύο φορές – ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με αντίστοιχες ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Όμως, η πρώτη κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή (με αριθμό 5622/12-5-2017) «αγνοήθηκε» απολύτως, ενώ η απάντηση στη δεύτερη ερώτηση ήταν απολύτως τυπολατρική και δεν προσέφερε καμία ουσιαστική απάντηση. Εντούτοις, ακόμα και από αυτή, την… «άντε να ξεμπερδεύουμε» απάντηση, ανακύπτει ότι οι γυναίκες που είχαν το πρόβλημα δικαίως προχώρησαν στην επέμβαση, δεδομένου ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δεν λειτουργεί πλαστική χειρουργική, ενώ άλλο Δημόσιο Νοσοκομείο προσδιόρισε τον χρόνο πραγματοποίησης της επέμβασης… επτά χρόνια μετά!

Όπως τονίζει ο Νίκος  Νικολόπουλος, «πρόκειται δηλαδή για μία ιλαροτραγωδία που δυστυχώς συνεχίζεται, καθώς το ΙΚΑ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη θεωρώντας μάλλον ότι η επταετία αποτελεί έναν… λογικό χρόνο αναμονής».

Εντούτοις, ο μαχητικός Βουλευτής δεν σταματάει και δηλώνει πως θα οδηγήσει το θέμα πλέον στην «ώρα του Πρωθυπουργού» με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει. Επιπλέον, σχολιάζει:

«Η λέξη ωραίο προέρχεται από την λέξη ώρα και σημαίνει «αυτό που γίνεται στην ώρα του». Επιπλέον, στον τόπο μας και ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, δεν πρέπει να λειτουργούμε με την λογική Σόϊμπλε, «σας βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά δεν σας είπαμε να κόψετε συντάξεις». Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να πληροφορηθεί το ζήτημα και να πει επιτέλους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κοιτάξει την ουσία του θέματος, η οποία είναι μία και μόνη: Η επέμβαση αποκατάστασης στήθους μετά από μαστεκτομή είναι επίσημα χαρακτηρισμένη ως αποκατάσταση αναπηρίας. Και δεδομένου ότι οι διαδικασίες τηρήθηκαν, η αποκατάσταση έγινε σε λογικό χρόνο και το Ταμείο κατέβαλλε τα οφειλόμενα χρήματα, για ποιο λόγο ακριβώς ταλαιπωρούνται άνθρωποι; Μήπως επειδή ζούμε ακόμα σε ένα κράτος, στο οποίο η δημόσια διοίκηση είναι… ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι; Ή επειδή θέλουμε να ισοπεδώσουμε κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης, ακόμα και προς τους πάσχοντες πολίτες, εκτός και αν αυτοί τυγχάνει να είναι… σύζυγος πρώην πρωθυπουργού ή μητέρα υπουργού για να πάνε στο… Ερρίκος Ντυνάν και να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ; Εκτιμώντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου, ισοτιμίας, ευνομίας  και κοινωνικής πρόνοιας, ελπίζω ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση…»