Νίκος Κοτρωνιάς: Η πρόοδος έρχεται από ανθρώπους με ιδέες, γνώση και εμπειρία

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε. Αχαΐας) με τον συνδυασμό του Κώστα Καρπέτα αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει στη μάχη των εκλογών

Ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας κατέρχεται στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Κοτρωνιάς, με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα.

Αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει στην εκλογική μάχη ο κ. Κοτρωνιάς αναφέρει:

"Χρειαζόμαστε μια περιφέρεια δημοκρατική, προοδευτική, κοινωνική, δίκαιη, λιγότερο αυτάρεσκη και περισσότερο ουσιαστική. Κύριός μου στόχος είναι να είμαι μέλος μιας περιφερειακής αρχής, η οποία έχει ως πρωταρχικό της σκοπό, να είναι δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, που δεν θα ωφελεί ή δεν θα ευνοεί τους λίγους αλλά τους πολλούς και πάνω απ’ όλους τους πιο αδύναμους.

Δυστυχώς τέσσερα χρόνια αδράνειας στην Περιφέρεια είναι ήδη πολλά και πρέπει όλοι να αναλάβουμε πρωτοβουλία εάν θέλουμε να αλλάξει το σκηνικό. Χρειαζόμαστε μια Περιφέρεια που στους πρωταρχικούς στόχους της να είναι η άρση της βραδύτητας στην εφαρμογή της αποκέντρωσης, ο σεβασμός στα όρια της τοπικής αυτονομίας, το ξέπλεγμα στο γραφειοκρατικό κουβάρι των τοπικών δομών και κοινοτήτων. Μια περιφέρεια λιγότερο αυτάρεσκη και περισσότερο ουσιαστική, «φιλική» και διευκολυντική για όλους μας, που να δίνει την δέουσα σημασία στην αναδημιουργία του δεσμού μεταξύ πολιτών και θεσμικών οργάνων. Με συνεργασία, όραμα και σεβασμό να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.

Στην καινούργια δυστοπική εποχή που φέρνουν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ένα μεγάλο μέρος της προσαρμογής των εδαφών και της ασφάλειας των πολιτών θα εξαρτηθεί από τις αξιόπιστες στρατηγικές που θα εκπονήσει η περιφέρεια. Πιστεύω πως μπορούν – και πρέπει – τώρα να εφαρμοστούν πολυάριθμες δράσεις πρόληψης ακραίων καιρικών φαινομένων, να κινητοποιηθούν ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι για να ξεκινήσει μια φιλόδοξη πολιτική προσαρμογής στη νέα εποχή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί πιστεύω πως μπορούμε να αλλάξουμε την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρειά μας.

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, ανεξαρτήτως του κόμματος που υποστηρίζουν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε δύναμη στη δική μας φωνή και όλοι μαζί να αλλάξουμε την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Κατοικώ μόνιμα στην Πάτρα από το 1970.
Είμαι πτυχιούχος της σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στο «Φαρμακευτικό Marketing» της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διετέλεσα Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, Διευθυντής Αχαΐας και Διευθυντής Αιτωλίας. Είμαι μέλος του Περιφερειακού Τμήματος ΒΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 2008 και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πράσινος Λόφος» Τ/α Πλατανίου Αχαΐας.

Ήμουν συνδικαλιστής στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και στην Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά, τον Παναγιώτη πολιτικό μηχανικό και την Αργυρώ, εκπαιδευτικό".