Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος το 2011, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι υπερωριακές δαπάνες κατά το έτος 2011 μειώθηκαν κατά 71% σε σχέση με το 2010, οι δαπάνες για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 70%, οι δαπάνες για μισθώματα κτιρίων μειώθηκαν κατά 35%, ενώ οι δαπάνες για διάφορες εκδηλώσεις και λοιπές συναφείς δραστηριότητες μειώθηκαν σε ποσοστό 62%.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, τα γενικά έσοδα χρήσης του 2011 ανήλθαν σε 91,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα έξοδα ανήλθαν στα 64,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, το ταμειακό υπόλοιπο που μεταφέρθηκε στο 2012 καλύπτει, όπως σημείωσαν, υποχρεώσεις παρελθόντων ετών, καθώς επίσης και δαπάνες εκτέλεσης έργων.

«Παραλάβαμε οφειλές που ξεπερνούσαν τα 35 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο περιφερειάρχης, «και καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουμε τα χρέη αυτά».

Πάντως, το σημαντικότερο πρόβλημα που παρουσιάζεται στα οικονομικά της Περιφέρειας οφείλεται, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στη μείωση των εσόδων που προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.