Λαϊκή Συσπείρωση: Αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της Καθαριότητας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Τις θέσεις της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας, δημοσιοποιεί η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η δημοτική ομάδα με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη, δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της Καθαριότητας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Έχουμε  αποκαλύψει  πολλές φορές και επί χρόνια ότι ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Πάτρας αντιμετωπίζεται σαν εν δυνάμει πεδίο επιχειρηματικής δράσης με σταθερή και υψηλή κερδοφορία εις βάρος του Λαού, ο οποίος θα πληρώνει νέα χαράτσια μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Η πολιτική ιδιωτικοποίησης προωθείται σταθερά και χωρίς  ταλαντεύσεις  από την νυν και πρώην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της κατασκευής και της συντήρησης εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων με τεχνολογία που κατέχουν κυρίως εταιρείες του Βιομηχανικού Βορρά (Γερμανία κλπ), ενώ οι Δημοτικές Αρχές διαχρονικά παίζουν τον ρόλο του πρόθυμου και συνεπούς εκτελεστή προώθησης προαποφασισμένων συμφερόντων.

Στην Πάτρα της ανεργίας της φτώχιας και των αδιεξόδων έχουμε καταγγείλει την γνώριμη ομοφημία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, στην καταλήστευση του Λαού ιδιαίτερα μέσω ενός εργοστασίου πανάκριβου και επιβλαβούς στο περιβάλλον.

Θέλουμε όμως ιδιαίτερα να υπογραμμίσουμε την απόλυτη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά τη  συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση αλλά και την παράταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Ξερόλακκα, ενώ κατά τα άλλα θέλει να φαίνεται ότι είναι η Λήθη  κόντρα στο κατεστημένο στηρίζοντας όμως ταυτόχρονα την Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρά!

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου μας για τη προάσπιση της δουλείας και της ζωής τους.

Καλεί όλο το Πατραϊκό Λαό και τους φορείς του να παλέψουν για ένα Δημόσιο σύγχρονο φτηνό αποτελεσματικό και φιλικό στο περιβάλλον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που να περιλαμβάνει.

1. Διαλογή στην πηγή για πολλαπλάσια ποσότητα και των οργανικών σκουπιδιών με ανάκτηση των χρήσιμων υλικών.

2. Ένα φθηνού κόστους και απλής τεχνολογίας «εργοστασίου» λιπασματοποίησης.

3. Κλείσιμο της Ξερόλακκας άμεσα και μεταφορά των απορριμμάτων μέσου σταθμού μεταφόρτωσης  στου Φλόκα.

Σημειωτέον ότι ο παραπάνω τρόπος διαχείρισης εφαρμόζεται με επιτυχία σε τεράστιο αριθμό πόλεων διεθνώς και της Ευρώπης πράγμα    που αποκρύπτουν συστηματικά και επιμελώς.»