Λάβρος κατά της κυβέρνησης για τα αποθεματικά ο Πελετίδης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι, με θέμα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, στην οποία μίλησε για νάρκη στα λειτουργικά σχέδια του Δήμου.

Ειδικότερα τόνισε:

"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (την πράξη νομοθετικού περιεχομένου), δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων δημοσίων Οργανισμών.

Εφαρμόζει δηλαδή σήμερα, αυτά που κατήγγειλε χθες.

Στόχος της είναι να ικανοποιήσει τους δανειστές, αποπληρώνοντας στο ακέραιο και στο διηνεκές όλες τις δόσεις του κρατικού χρέους, που δεν δημιούργησε ο λαός.

Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα που βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του Δήμου μας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του Δήμου, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή στηριγμένη και στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που καταδικάζει την ρύθμιση για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους Δημάρχους της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να παραμείνουν τα χρήματα του Δήμου για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές."

Παράλληλα, με επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ζητά την έκτακτη σύγκλιση της Διοίκησης της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

Στην επιστολή αναφέρει:

 «ΠΡΟΣ:

1) ΠΕΔ Δυτικής  Ελλάδας

2) κ.κ. Δημάρχους Αχαΐας

 Ζητάμε την έκτακτη σύγκλιση της Διοίκησης της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, για να καταδικαστεί η υπ’ αρ. 41/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αφορά τη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων των Δήμων, υπέρ των δανειστών της Τρόικας. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσει, γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα περικοπή κοινωνικών αναγκών και θα επιδεινώσει τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

Στο Δήμο της Πάτρας και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Απριλίου 2015, προβλέποντας αυτές τις εξελίξεις, προτείναμε και πέρασε κατά πλειοψηφία η αντίθεσή μας, απόφαση την οποία και σας στέλνουμε.»