Κώστας Τζαβάρας: "Έχουμε στα χέρια μας μια πυρηνική δύναμη που είναι ο πολιτισμός μας"

«Εχουμε στα χέρια μας μια πυρηνική δύναμη που είναι ο πολιτισμός μας, οι αρχαιολογικοί μας χώροι, τα υπέροχα μουσεία μας, και αντί να τα αξιοποιήσουμε αυτά, κοιτάμε με τα λιανοντούφεκα να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση».
Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, χθες το απόγευμα.
«Το Μουσείο της Πάτρας», τόνισε, «είναι από τα πιο ωραία που διαθέτει η χώρα. Είναι μουσείο με άποψη και μια διαφορετική θεώρηση της αρχαιότητας, που το κάνει να ξεχωρίζει, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν έχει αναδειχθεί όπως του πρέπει και κυρίως δεν έχει την επισκεψιμότητα που του αξίζει».
Από τα όσα είπε στη διάρκεια της περιήγησης του στις τρεις αίθουσες, αλλά και στις συζητήσεις με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της 6ης ΕΠΚΑ, Ερωφύλλη Κόλλια, και τον πρώην γενικό διευθυντή Αρχαιοτήτων, Λάζαρο Κολώνα, ήταν φανερό πως το ζήτημα που τον απασχολεί, και το οποίο τον έφερε στην Πάτρα, είναι η πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα του Μουσείου.