Κώστας Καρπέτας: Μέλος στο Κογκρέσο Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ορίστηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας. Το Κογκρέσο είναι ένα κορυφαίο όργανο πραγματικής εκπροσώπησης των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η συμβουλευτική λειτουργία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υπογραμμίζει το σπουδαίο ρόλο του σε ότι αφορά την προώθηση ενός σύγχρονου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών.

Ο ρόλος αυτός καθιστά το Κογκρέσο σημαντικό υποκινητή στην προώθηση της τοπικής δημοκρατίας, ενθαρρύνοντας τη διαβούλευση και τον πολιτικό διάλογο ανάμεσα στις εθνικές κυβερνήσεις και τις περιφερειακές οντότητες, επιτηρώντας την τοπική δημοκρατία, με σχετικές εκθέσεις για τα κράτη-μέλη και προωθώντας τη βέλτιστη οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής και διασυνοριακής συνεργασίας.

Επιπλέον , το Κογκρέσο, λειτουργεί συμβουλευτικά στην Επιτροπή των Υπουργών και στο Κοινοβούλιο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλα τα θέματα τοπικής και περιφερειακής πολιτικής.