Κατσιφάρας προς την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου: Να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές προκλήσεις

Την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων με διάθεση πόρων ζήτησε με παρέμβασή του τη Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών , που διεξάγεται στις Βρυξέλλες και στην οποία παρέστη η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για περιφερειακή πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

Η κα. Κρέτσου συμμετείχε στην συνεδρίαση , προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη της ομάδας για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μετά το 2020.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος της ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος , Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, απευθυνόμενος προς την κυρία Κρέτσου,  τόνισε την ανάγκη να υπάρξει  μια ισχυρή και με επαρκείς πόρους πολιτική συνοχής σε όλες τις περιφέρειες της ΕΕ, μετά το 2020.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε: «Δεν πρέπει αυτή η ευκαιρία να πάει χαμένη, καθώς κατά τα προσεχή έτη η αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων  όπως: η μακροχρόνια ανεργία, η ένταξη νέων στην αγορά εργασίας, η γήρανση του πληθυσμού, η ένταξη των μεταναστών, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η προαγωγή της εκπαίδευσης και της κατάρτησης ,θα πρέπει να παραμείνει βασική συνιστώσα της περιφερειακής πολιτικής συνοχής. Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατή συνέργεια με δράσεις που χρηματοδοτούνται από όλα τα διαρθρωτικά ταμεία».