Κατσανιώτης:Οι πολίτες "βουλιάζουν" αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ούτε Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας!

Σε διαρκή επαφή με φορείς και πολίτες της Αχαΐας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται ο Ανδρέας Κατσανιώτης, λόγω των σημαντικών καταστροφών που έχει προκαλέσει στην περιοχή το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ενώ παράλληλα φέρνει το ζήτημα των νέων ζημιών στη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων και άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πολιτών και των οικιστικών ζωνών, για την αποζημίωση των γεωκτηνοτροφικών καλλιεργειών, αλλά και για την αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσανιώτης επιχείρησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της Πέμπτης να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και με το γραφείο του αρμόδιου αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό.

«Σε μία μέρα που η Αχαΐα και η Ηλεία δοκιμάζονται σκληρά από την κακοκαιρία, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι απλώς… ανύπαρκτοι» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, στιγματίζοντας επίσης το γεγονός πως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερα ευαίσθητος και σημαντικός αυτός τομέας να παραμένει ακέφαλος και ουσιαστικά ανενεργός.

«Ενώ οι πολίτες βουλιάζουν στα νερά και χάνουν τις περιουσίες τους, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιπλέει στον ωκεανό της πρωτοφανούς ανικανότητάς της, εκτοξεύοντας για μία ακόμα φορά το κοινωνικό και οικονομικό ύψος των ζημιών σε δυσθεώρητα ύψη» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης, ο οποίος ζητάει την άμεση κήρυξη της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την ενεργοποίηση από την κυβέρνηση, όλων των μηχανισμών αρωγής και αποκατάστασης που διαθέτει η χώρα, αλλά και η Ε.Ε.