Καταγγελίες Δημαρά κατά Καλεντζώτη για τη διάνοιξη της Κανακάρη

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου της διάνοιξης της οδού Κανακάρη στο ΕΣΠΑ. Συνόδευσε όμως, τις ανακοινώσεις του, με καταγγελίες κατά της πρώην αντιδημάρχου και υποψήφια με την παράταξή του Λένα Καλεντζώντη.

Ο κ. Δημαράς, απέδωσε ευθύνες για την μέχρι πρότινος εμπλοκή του έργου, στην πρώην Αντιδήμαρχο Λένα Καλεντζώτη, η οποία όπως είπε , «επέμενε να προωθεί την ακριβή λύση, καθώς ο σύντροφός της ήταν ένας από τους μελετητές».

Η κα Καλεντζώτη που βρίσκεται στο εξωτερικό, δήλωσε ότι είναι αναληθή και συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ. Δημαράς και επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέσω του δικηγόρου της
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα αποφορτίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Πάτρας.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ και το έργο θα είναι έτοιμο σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Η διάνοιξη της Κανακάρη, θα αποτελέσει ανάσα για το κυκλοφοριακό και θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς θα γίνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το κέντρο της Πάτρας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων.

Επίσης, ο κ. Δημαράς ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για την απεμπλοκή του έργου, καθώς και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, γιατί όπως είπε, «με την υπογραφή ένταξης του έργου της Κανακάρη στο ΕΣΠΑ, επανέφερε την Πάτρα στο ποσοστό χρηματοδοτήσεων που της αξίζει.