Η αναμενόμενη διαγραφή Νικολόπουλου έγινε... δεκτή από τον κ. Σαμαρά

Επιτέλους ο Ν. Νικολόπουλος τα κατάφερε. Η ΝΔ τον διέγραψε από την ΚΟ μετά από ένα σχόλιό του στο twitter, που έλεγε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου έχει εγκαταλειφθεί. Είναι φανερό ότι ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από το κόμμα στο οποίο είναι ενταγμένος από μαθητής για δυο βασικούς λόγους:

α) Γιατί θεωρεί βεβαία την αποτυχία της κυβέρνησης και του Σαμαρά προσωπικά και μάλιστα σύντομα. Σώζει εαυτόν λοιπόν όταν διαφωνεί με την όμοια πολιτική που ακολουθείται και η οποία θα φέρει την σύγκρουση με την κοινωνία. "Εγώ τα έλεγα" θα πει.

β) Έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων. Όλα είναι ευνοϊκά: Τα τωρινά πρόσωπα παλία και νέα έχουν τελειώσει ενώ ο ίδιος μπορεί να εμφανιστεί ως ανεξάρτητος.

Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος πληροφορήθηκε στα Χανιά την διαγραφή του και ανεπισήμως δήλωνε αιφνιδιασμένος και αδικημένος. "Έχω πει χειρότερα" έλεγε!

Στενοί συνεργάτες του δήλωναν ότι η διαγραφή του κ. Νικολόπουλπου από την Κ.Ο της ΝΔ έχει άμεση σχέση με την επιλογή του να είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ "όπου θα έθετε θέμα έγκρισης της πολιτικής της ΝΔ για συνέχιση των μνημονιακών επιλογών του κόμματος. Τα μέλη της Επιτροπής θα έμπαιναν σε ισχυρό δίλημμα με αφορμή τις προεκλογικές θέσεις της ΝΔ και θα εξέλεγαν τον κ. Νικολόπουλο" τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι για να τεκμηριώσουν το επιχείρημα οτι η αιτία της διαγραφής "δεν ήταν το σημερινό σχόλιο, αλλά η επιμονή του βουλευτή στην υποψηφιότητά του"
Ανεφερόμενοι στις επόμενες κινήσεις του κ. Νικολόπουλου, ανέφεραν οτι θα παρουσιαστεί με το ίδιο πακέτο θέσεων στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, όπου "θα θέσει θέμα αλλαγής των προεκλογικών θέσεων της ΝΔ και θα αντικρούσει το ερώτημα της οριστικής διαγραφής του, με το επιχείρημα οτι οι θέσεις που διατυπώνει περί επαναδιαπραγμάτευσης και μη περικοπής μισθών συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, είναι ταυτόσημες με εκείνες όλων των στελεχών του κόμματος προεκλογικά και κυρίως του Προέδρου και σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά"