Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για την Πάτρα

Στο διαχειριστικό έλλειμμα ύψους 2.344.631 € του Δημοτικού Ωδείου, για τη χρήση 2000-2005, αναφερόταν η έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και σε δύο υπαλλήλους της Περιφέρειας. Αυτό προκύπτει μέσα από τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση, με αφορμή το ρεπορτάζ της «Π» τον προηγούμενο Αύγουστο.


Στην έκθεση του Λ. Ρακιντζή δεν κατονομαζόταν το δημοτικό ΝΠΔΔ της Αχαΐας, στο οποίο η Διεύθυνση Επιθεώρησης Δημοσίων Διαχειρίσεων, Νομικών Προσώπων και ΔΕΚΟ έκανε διαχειριστικό έλεγχο και διαπίστωσε το έλλειμμα. Παρά μόνο αναφερόταν ότι το ποσό «καταλογίστηκε σε βάρος των υπευθύνων».
Μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου δόθηκε στον Ν. Νικολόπουλο η απάντηση ότι το ΝΠΔΔ που προέκυψε από τις συγχωνεύσεις δημοτικών φορέων τον Απρίλιο του 2011 (Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός) δεν παρουσιάζει έλλειμμα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.


Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης του βουλευτή αφορούσε σε υπόθεση υπαλλήλου σχετικά με την επιχορήγηση επένδυσης που έχει το φως της δημοσιότητας και απαντήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων στις 21 Σεπτεμβρίου 2012.