Ευσταθία Γιαννιά: Η χώρα χρειαζεται σταθερή κυβέρνηση - Περιοδεία στην Κάτω Αχαγιά

Μετά την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της για βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η κα. Ευσταθία Γιαννιά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Θέλω να ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου, με την επιλογή μου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στο νομό Αχαΐας.

 Η επιλογή αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και μεγάλη ευθύνη, για το βάρος που επωμίζομαι απέναντι στην τοπική κοινωνία και το κόμμα.
 
Είμαι αποφασισμένη, όπως πάντοτε έτσι και τώρα, να  αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για την Αχαΐα και τους ανθρώπους της, ώστε να μεταφέρω ατόφια τη φωνή και τα προβλήματα της περιοχής στην κεντρική εξουσία και τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Η Αχαΐα, είναι ο μεγαλύτερος νομός της τρίτης πιο υποβαθμισμένης Περιφέρειας της χώρας και η επόμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ. διαθέτει τα εργαλεία και το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, με την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων.  

 Στις 7 Ιουλίου κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή. Η επόμενη μέρα θα έχει μόνο νικητές, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που κουράστηκαν από την δεκαετή κρίση, που είδαν τα παιδιά τους  - και παιδιά μας - να μεταναστεύουν.

 Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Για την Ελλάδα, για την Αχαΐα...!».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΓΙΑ

Η κα. Γιαννιά, το Σάββατο βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Κάτω Αχαΐας και συνομίλησε με τους επαγγελματίες παραγωγούς και τους καταναλωτές. Στο περιθώριο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των λαϊκών αγορών Γρηγόρη Ζαμπέτα, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος και αντήλλαξαν ιδέες για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του. 

«Περίπου 40 χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται στις λαϊκές αγορές πανελλαδικά, ενώ πολλοί ακόμα είναι οι επαγγελματίες συναφών κλάδων που συνδέονται με αυτές», δήλωσε η κα. Γιαννιά. «Είναι σημαντική η κοινωνική και οικονομική τους προσφορά  και πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, σύγχρονες και ασφαλείς.

Οι λαϊκές αγορές αποτελούν μια απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης της Ελληνικής οικογένειας: Η συρρίκνωση του εισοδήματος του πολίτη καταγράφεται άμεσα και σε αυτές, αφού οι καταναλωτές περιορίζονται στην ελάχιστη δυνατή αγορά. Η πολιτική της άγριας λιτότητας της σημερινής κυβέρνησης επέφερε καίριο πλήγμα στις λαϊκές αγορές.

Η πολιτική της ανάπτυξης και των επενδύσεων της Νέα Δημοκρατίας, θα έχει άμεσα αποτελέσματα και στην αγοραστική δυνατότητα του καταναλωτή και θα δημιουργήσει συνθήκες επανεκκίνησης των λαϊκών αγορών» υπογράμμισε η κα. Γιαννιά.