Γ. Δημαράς: "Να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι της Πανεπιστημιούπολης"

Μετά το κλείσιμο του δρόμου που συνδέει τον κυρίως οικισμό του Κάτω Καστριτσίου, με αυτόν της Μαγούλας από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, με το αιτιολογικό ότι το Πανεπιστήμιο, πρέπει να προστατευθεί από τα κρούσματα παραβατικότητας, από τη Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:

"Το Πανεπιστήμιο πρέπει όντως να προστατευθεί, όχι όμως με ημίμετρα και μπάρες που αποκλείουν την διέλευση των κατοίκων με τα οχήματά τους, αλλά ωστόσο επιτρέπουν σε όσους θέλουν να προκαλέσουν φθορές ή να διαπράξουν οποιαδήποτε άλλη παράβαση, να περάσουν ελεύθερα από τα πεζοδρόμια.

Η Δημοτική Αρχή δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της Πρυτανικής Αρχής να διαφυλάξει τον χώρο της και να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της.

Σέβεται όμως απόλυτα και το δικαίωμα των κατοίκων του Δ.Δ. Κάτω Καστριτσίου, να έχουν δρόμο, για να επικοινωνούν με το συνοικισμό της Μαγούλας.

Πρόσφατα και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου του 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα  (λευκό ψήφισε μόνο ο Απ. Βανταράκης), να εγκρίνει την πρόταση του Δημάρχου, κ. Γιάννη Δημαρά, να μην κλείσει το Πανεπιστήμιο τον υπάρχοντα δρόμο που εξυπηρετεί άνευ περιορισμών, για περίπου 40 χρόνια, την επικοινωνία μεταξύ του κυρίως οικισμού του Κάτω Καστριτσίου και του οικισμού του, της Μαγούλας, αλλά και με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, αν προηγουμένως, δεν ολοκληρωθεί η σύνδεση του δρόμου, που οδηγεί στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου, με την οδό Ιπποκράτους και δεν διανοιχθεί νέος δρόμος, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ρυθμιστικό σχέδιο του Πανεπιστημίου, που θα συνδέει το Κάτω Καστρίτσι με την Μαγούλα.

Άλλωστε και οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, σε δελτίο Τύπου, στις 25 Αυγούστου 2012, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι «το Πανεπιστήμιο έχει επανειλημμένα προτείνει στην Κοινότητα και στη Δημοτική Αρχή, να βελτιώσει με δικά του έξοδα τη διάνοιξη του δρόμου αυτού».

Έως ότου λοιπόν υλοποιηθεί το Πανεπιστήμιο αυτή του την δέσμευση, η Δημοτική Αρχή, που παρακολουθεί το θέμα, περιμένει από το Πανεπιστήμιο, να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων και να αφήσει τον επίμαχο δρόμο ανοιχτό."