Για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας!

Προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι για την Τροϊκα η μεταβίβαση στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων του λιμανιού της Πάτρας! Ανάμεσα στα 21 μέτρα υψηλής προτεραιότητας για την εκταμίευση της δόσης είναι, όπως γράφει το "Βήμα", η μεταβίβαση στο Ταμείο των περιουσιακών στοιχείων των λιμανιών Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου, Ραφήνας. Με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας είναι άγνωστο αν από τα υπο μεταβίβαση περιουσιακά στοιχεία θα εξαιρεθούν οι χώροι που έχει συμφωνηθεί να αποδοθούν στον Δήμο Πατρέων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα (το αργότερα τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου) στη Βουλή δύο νομοσχέδια που θα συνοδεύουν τη συμφωνία με την τρόικα για το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, προκειμένου να ψηφιστούν και έτσι να απελευθερωθούν οι δόσεις συνολικού ύψους 38,4 δισ. ευρώ που έχουν «παγώσει».

Το πρώτο και κρίσιμο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα (prior actions) του νέου μνημονίου που πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν προκειμένου να ξεπαγώσει η βοήθεια, ανάμεσα τους και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας.

Το δεύτερο περιλαμβάνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα και θα συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2013.