Γεωργία Ντάτσικα: Νέα Δημοκρατία – μαζί και η Ελπίδα – επιστρέφουν…

Σαφέστατο μήνυμα πολιτικής αλλαγής και πρόκριμα για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν τα αποτελέσματα των εκλογών στις 26 Μαΐου.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πιστώνεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατά κοινή ομολογία πήρε στις πλάτες του το τελευταίο διάστημα τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ, και τον εδραιώνει ως σύγχρονο πολιτικό αρχηγό  της ελληνικής πολιτικής σκηνής , θέτοντας στο περιθώριο την προπαγανδιστικού τύπου φημολογία περί υποτιθέμενης αμφισβήτησης της ηγεσίας του.

Σε συνδυασμό με την εμφατική επικράτηση της κεντροδεξιάς παράταξης και σε δήμους-περιφέρειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερπήδησε κάθε εμπόδιο που έθεσαν οι αντίπαλοί του (εντός και εκτός ΝΔ…) δείχνοντας ακατάβλητη αποφασιστικότητα κατά τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου. Η προεκλογική περίοδος όμως ξεκινάει για την Κυβέρνηση με τους χειρότερους οιωνούς.

Η απογοήτευση των οπαδών και των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος δεν κρύβεται, ενώ ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ενισχύσει το κλίμα ηττοπάθειας της κυβερνητικής παράταξης. Η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ , θα είναι συντριπτική για το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Και στις πρόωρες εθνικές εκλογές που φαίνεται να προγραμματίζονται για τις 30 Ιουνίου, το ερώτημα δεν θα είναι φυσικά ποιός θα είναι ο νικητής και ποιός ο ηττημένος. Το μοναδικό ερώτημα θα είναι πόση θα είναι η διαφορά ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πόσο κοντά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αυτοδυναμία. Και αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή για την προεκλογική καμπάνια, του Κυριάκου Μητσοτάκη .

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και ότι οι πολίτες «δεν εξαγοράζονται με δωράκια και δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής».

Την επόμενη Κυριακή θα ξαναεπιβεβαιωθεί η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές , με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ η συμφωνία αλήθειας που έχει συνάψει με τον Ελληνικό λαό , κόντρα στο ψέμα και στον λαϊκισμό , βρίσκει την άμεση και θετική ανταπόκριση  των πολιτών στις κάλπες , με την πολιτική αλλαγή να είναι προ των πυλών  στις επερχόμενες  Εθνικές εκλογές.-