Αποκλεισμός του Συνεδριακού Κέντρου από εργαζόμενους του Δήμου

Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στον Δήμο απέκλεισαν το χώρο που θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, αντιδρώντας στην διεξαγωγή διαγωνισμού για εργοστάσιο απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.

Νεότερη ενημέρωση 18.55'

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι μαζί με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με κατεύθυνση το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Νεότερη ενημέρωση 18.45'

Τις αποδοκιμασίες των εργαζομένων δέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς μόλις έφθασε μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους στο χώρο του λιμανιού, ενώ κατά τη διάρκεια δήλωσής του καταδίκασε τις πρακτικές των αποκλεισμών, λέγοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει η πόλη. Ακολούθως αποχώρησε από το χώρο.

Πρώτη ενημέρωση 17.55'

Για σήμερα η συνεδρίαση είχε οριστεί να διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στο Λιμάνι, έχοντας συμβολικό χαρακτήρα αφού θα συζητείτο και το θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού.

 

Στον αποκλεισμό μετέχει και αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Θέμη Μπαλασόπουλο.

Οι εργαζόμενοι θέλοντας να στηλιτεύσουν και την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας, έχουν τοποθετήσει στην είσοδο ένα δίσκο με κόλυβα που επάνω γράφει χαρακτηριστικά "Κάθε λιμάνι και καημός".

 

Οπως όλα δείχνουν, ούτε σήμερα, για τέταρτη συνεχή φορά, θα διεξαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το κτίριο έχει κλειδωθεί.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Ι. Δημαρά έχει ως εξής:

«Θεωρούσα αυτονόητο ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του και το δικαίωμα του Σώματος να συνεδριάζει και να αποφασίζει για τα θέματα της πόλης χωρίς εκβιασμούς και αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι θα σταματούσαν την τακτική της διολίσθησης σε ακραίες και επικίνδυνες  συμπεριφορές. Δυστυχώς όμως σήμερα τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα και αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος κατήφορος.

Μια μικρή μερίδα εργαζομένων, έχει  την εντύπωση ότι μπορεί να καθορίσει την τύχη των πολιτών της Πάτρας,  το μέλλον τους, και την ποιότητα της ζωής τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτή η τακτική, βρίσκει και  πολιτικούς συμπαραστάτες.

Όσοι ανέχονται ή ακόμη χειρότερα υποδαυλίζουν αυτές τις τακτικές επί της ουσίας ανοίγουν το δρόμο για την επιβολή των λίγων στους πολλούς, με ό,τι σημαίνει αυτό για την δημοκρατία μας.

Εγώ υπηρετώ την Πάτρα και τους πολίτες της. Δεν υπηρετώ κανένα κομματικό συμφέρον, καμία αντιπολιτευτική τακτική, κανένα αόρατο φάντασμα, καμία συνδικαλιστική κάστα, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Λέω λοιπον για άλλη μια φορά και  ξεκάθαρα ότι το λιμάνι και το τι θα κάνουν τα σκουπίδια τους οι Πατρινοί, είναι δύο κρίσιμα θέματα για την πόλη και δεν προσφέρονται για επαναστατική γυμναστική.

Καλώ την αντιπολίτευση  να συμβάλλει με τη στάση της  στην  υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σώματος και το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση  των μελών του να συνεδριάζουν και να αποφασίζουν ελεύθερα με βάση τη  δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας  για τα θέματα της πόλης».