Ανακοίνωση της ¨Ανυπότακτης Πολιτείας":Το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην πόλη και τους δημότες της. Θα υπερασπίσουμε όσα κατακτήσαμε. Τα 3,5 χιλιόμετρα και όλο το παλιό λιμάνι θα γίνουν ιδιοκτησία των δημοτών. Δεν θα χαριστούν σε κανένα «επενδυτή».

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Χρ. Πατούχα, με αφορμή την ανακοίνωση της Κυβέρνησης περί παραχώρησης του λιμανιού της Πάτρας-μεταξύ άλλων- σε ιδιώτες. Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

"Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την παραχώρηση των λιμανιών της χώρας στο ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μαζί με άλλα κομμάτια- φιλέτα της Δημόσιας περιουσίας. Και θα ακολουθήσουν και όλα τα άλλα που αποτελούν τον Εθνικό πλούτο. Μέσα σε αυτά θα είναι το νερό, ήδη η ΕΥΔΑΠ είναι μέσα στο πακέτο, τα σκουπίδια, η καθαριότητα των πόλεων, οι μεταφορές και ότι άλλο μπορεί να δημιουργήσει άμεση κερδοφορία.

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Είναι η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, είναι ο σκοπός της  ύπαρξης της.

Το θέμα είναι, το αν και το πώς, θα τα αποκρούσουμε. Το αν θα εμποδίσουμε αυτούς τους εντολοδόχους, να φτάσουν την πατρίδα μας στον πάτο της ανυποληψίας, να την λεηλατήσουν με χειρότερο, από όλους τους κατακτητές της ιστορίας μας τρόπο, να εξοντώσουν τα λαϊκά στρώματα, να καταστρέψουν ότι με κόπο και αίμα δημιουργήσαμε για δεκαετίες. Και σαν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, να δημιουργήσουν τα νέα παρασιτικά στρώματα της εκμετάλλευσης. Πάντα αυτή η ιθύνουσα τάξη στην χώρα μας, υπήρξαν κολλήγοι των ξένων συμφερόντων.

Μπορούμε;

Κατηγορηματικά απαντάμε: Ναι! Ο λαός μπορεί!

Να απαιτήσει και να επιβάλλει στις πολιτικές δυνάμεις, πρωτίστως στην Αριστερά, τον απαραίτητο αγωνιστικό συναγερμό, το αποτελεσματικό πολιτικό σχέδιο, που θα νικήσει την απογοήτευση, που θα δώσει την δύναμη να τους πνίξει η οργή των ανέργων και των εκατομμυρίων που ξέρουν, ότι σήμερα δυστυχούν και αύριο θα πεινάσουν.

Γνωρίζουμε, ότι με την εκποίηση του  ΟΛΠΑ και του λιμανιού της  Πάτρας, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο  το παραλιακό και θαλάσσιο  μέτωπο των 3,5 χιλιομέτρων.

Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να το διασφαλίσουμε; Θα κάνουμε, επιτέλους, αυτά για τα οποία φωνάζουμε χρόνια τώρα;

Δυστυχώς, η Δημοτική μας Αρχή, αποδεικνύεται και σε αυτό το θέμα πλήρως ανεπαρκής. Όχι μόνο δεν παίρνει πρωτοβουλίες, όχι μόνο δεν ηγείται όπως οφείλει σε αυτόν τον αγώνα, αλλά δεν υλοποιεί και όσα με πολύ κόπο, από κοινού αποφασίσαμε να κάνει. Οι δικές της υστερήσεις, η δική της ατελής πολιτική, δημιουργεί ήδη καινούργιες δυσκολίες.

Αλήθεια, που ήταν χθές ο κ. Δήμαρχος; Συμφωνεί με τον «αρμόδιο» Αντιδήμαρχο και όσα είπε; Ο κ. Αντιδήμαρχος είπε επικίνδυνες ανοησίες! Έχουν όλοι την ίδια «τρικυμία εν κρανίω»; Ξέρουν την παροιμία για «των δύο γαϊδουριών άχυρα»; Εκτός από όψιμες και μη πειστικές πολιτικές μεγαλοστομίες, οφείλουν να σκέφτονται πριν να μιλήσουν. Και να μην σκέφτονται με τόσο αργή ταχύτητα.

Είναι προφανές και αναγκαίο, οι δυνάμεις που θέλουν την πόλη μας να αναπνέει, να μην επιτρέψουν την φυλάκιση της.

Το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην πόλη και τους δημότες της. Θα υπερασπίσουμε όσα κατακτήσαμε. Τα 3,5 χιλιόμετρα και όλο το παλιό λιμάνι θα γίνουν ιδιοκτησία των δημοτών. Δεν θα χαριστούν σε κανένα «επενδυτή».

Ανήκει σε όλους μας αυτή  η ευθύνη.