Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Πελετίδη-Μαρλαφέκα

Η επιβολή -αυξημένων- δημοτικών τελών σε ορισμένες κατηγορίες μεγάλων επιχειρήσεων, προκάλεσε τον έντονο  διάλογο ανάμεσα στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και στον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, προτού καν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπου ο κ.Πελετίδης εξέφρασε δυσαρέσκεια για την απόφαση τοπικών επιχειρηματιών με επαγγελματική στέγη άνω των 750 τ.μ. να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά της απόφασης για νέο συντελεστή δημοτικών τελών γι' αυτές τις επιχειρήσεις (στα μέσα Δεκεμβρίου θα συζητηθούν οι πρώτες προσφυγές).
«Εσείς δεν θέλετε να πληρώνετε τίποτα. Θέλετε να πληρώνουν οι άνεργοι.
Εχετε την άποψη ότι, οι άνεργοι πρέπει να υπακούουν. Δεν θα γίνει έτσι…» ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο Κ. Πελετίδης.
«Γιατί νευριάζετε;» τον ρώτησε ο Πλ. Μαρλαφέκας, ο οποίος κόμιζε αίτημα του Επιμελητηρίου για αναβολή του θέματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ανάμεσα στους δύο φορείς, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες.
«Νευριάζω για την επιμονή σας, ότι πρέπει να γίνει το δικό σας. Οχι, δεν θα γίνει διάλογος έτσι…» αντέτεινε ο δήμαρχος.
«Δεν πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα από τη διαβούλευση;» συνέχισε ο Πλ. Μαρλαφέκας.
«Εβγαλα συμπέρασμα. Ο,τι και να σας κάνουμε, εσείς θα πάτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί πήγες στο ΣτΕ; Για να ζητήσεις μείωση… Δεν θέλω να τσακωθώ. Κάντε τις προτάσεις σας…» ήταν η τελευταία κουβέντα του Κ. Πελετίδη πριν καθίσει στη θέση του.